Linda Brink

24 juni 2020

Geen reacties

Wat kan een spijkermat voor je beteken bij rugklachten?

Rugklachten en dan ook nog op een spijkermat gaan liggen. Ik hoor je denken: ‘Ik kijk wel uit!’ Toch kan het liggen op een spijkermat juist je lijf laten ontspannen. Hoe dat werkt leg ik hieronder uit.

Pijnprikkel

Bij een pijnprikkel gaat je lichaam endorfine aanmaken. Endorfine is een hormoon die je hypofyse produceert bij lichamelijke inspanning, opwinding, pittig eten, vrijen en ook bij pijn. Endorfine is een soort van natuurlijk opiaat, wat je lichaam zelf aanmaakt. Het zorgt voor een natuurlijke pijnstilling en een gevoel van welbevinden. Ideaal dus als je met rugklachten loopt. De spijkermat heeft 8500 drukpunten. Door op de mat te liggen, ervaar je een lichte pijnprikkel. Hierdoor gaat je lichaam endorfine aanmaken, waardoor je ontspant.

Extra ontspanning

Extra ontspanning wordt geactiveerd door de aanmaak van oxytocine. Nog een hormoon die je lichaam zelf gaat aanmaken, wanneer je op de spijkermat ligt. Oxytocine zorgt ook voor een gevoel van welbevinden en laat je ontspannen.

Door de vele drukpunten op de mat komt je doorbloeding ook goed op gang. Super handig, want de afvalstoffen die zich hebben vastgezet in je lijf, waardoor jij een stijve rug ervaart, kunnen nu gemakkelijk afgevoerd worden. Om je lijf nog beter te ondersteunen, raad ik je aan om altijd voldoende water te drinken, zeker na gebruik van de spijkermat.

Foto van Hadis Safari

Recensies die we ontvingen op Facebook:

Mo: Vorige week heb ik de flowee mat gekocht en ik ben er super blij mee! normaal veel last van vastzittende spieren, na één keer erop liggen was dit als een stuk minder. Zeker een aanrader!

Milou: Onlangs een Flowee spijkermat gekocht. Echt een aanrader. Even een momentje van rust en het zorgt, bij mij, voor minder rugpijn. Al snel een tweede gekocht omdat mijn moeder hem telkens wilde lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − acht =