Wat buiten jou speelt, speelt ook in je innerlijke wereld

Wat er in je omgeving speelt, wat er buiten jou is, is een reflectie van je innerlijke wereld. Lastig te bevatten? Overkomen de dingen je? Ik dacht dit eerder ook, als je het me nu vraagt, dan weet ik dat werkelijkheid anders is.

Wisselwerking

Het Universum heeft een wisselwerking in energie. Wat je zelf uitstraalt, krijg je terug uit het Universum. Is het dan je eigen schuld, dat je onbalans en dwarsliggende emoties ervaart? Allerminst! Als je niet weet hoe de wisselwerking is, hoe kon je er dan anders naar kijken? Eerst vraagt dit innerlijke deel in jou om acceptatie. Je wist niet dat dit zo werkt, hoe kon je er dan anders naar gaan kijken? Niet toch?! Accepteer dat het nu is, zoals het is. Dat je je nu zo voelt, zoals het voelt. Accepteer de niet leuke kanten van het leven, ze zijn er. Hoe meer we ze namelijk weg proberen te stoppen en struisvogelpolitiek toepassen, hoe meer het aan ons knaagt en we de niet leuke kanten steeds vaker tegenkomen. Niet meer doen dus. Accepteer dat wat het is. Verleden kunnen we niet veranderen, accepteer de emoties die er zijn.

Acceptatie

Wanneer je accepteert zoals de situatie nu is en kunt accepteren wie jij nu bent, geeft dit al snel ‘lucht’. Acceptatie is de eerste stap naar loslaten. Door acceptatie laat je onrust, verdriet en pijn stukje bij beetje los. Binnen in jou wordt het rustiger, binnen in jou komt er meer balans. Je innerlijke wereld komt tot rust. Dit heeft een rimpeleffect op je buitenwereld. Ook hier zal meer rust en balans ontstaan. Jou innerlijke wereld is meer in balans, dit straal je uit en zo krijg je ook meer rust, balans en energie uit het Universum retour. Zo kun jij weer meer genieten van de dingen om je heen, weer meer rust en balans ervaren en krijg je dit weer retour uit het Universum. Wil dit dan zeggen, door je hier bewust van te zijn, je nooit meer ‘lastige’ dingen in je leven zult tegenkomen? Nee, zo zit dit niet in elkaar. Het leven is je afwikkelen van datgene wat je niet meer dient en ontwikkelen van je BewustZijn. Zodat je steeds meer in balans bent, je niet meer aan het overleven bent, maar van het leven aan het genieten bent. Dat je weer blij mag zijn en plezier mag hebben in het leven. Doordat je met andere ogen naar de situatie en naar jezelf leert kijken.

Rust en balans in je leven is voor iedereen belangrijk, een hsp-er kan hier extra moeite mee hebben. Dit omdat de meevoelende, pleasende hsp-er een chaos van zijn innerlijke wereld creeert om het iedereen naar de zin te maken. Zo kan een hsp-er snel ‘last’ krijgen van zijn hsp-zijn. Door zich bijvoorbeeld leeggezogen te voelen, of met hoofdpijn klachten te lopen. Wil je weten hoe je meer balans vindt in je hsp zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 6 =