Warme truiendag

Waarmee  verwarm jij jezelf vandaag?

Warme truiendag, een dag om je verwarming een graadje lager te zetten. Niet de wereld verwarmen, maar jezelf. Ik ben een echte koukleum en vind het initiatief mooi hoor. Maareh, kkkkkoud…. Wat ik wel doe is een dekentje pakken als ik in de avond op de bank zit, in plaats van de verwarming een graadje hoger. Telt dat ook? Zo verwarm ik mezelf en dat is ook beter voor onze wereld.

Graag wil ik de wereld op een andere manier verwarmen. Dat is bijvoorbeeld wat we doen op de Open healingavond. Op deze avond kun je een portie energie halen. Om lekker te ontspannen of juist een boost aan energie te krijgen, als je daar zo aan toe bent.

‘Echt luisteren’

En dat laatste is belangrijk, als je er aan toe bent. Let op jezelf. Waar ben jij aan toe? Waarmee verwarm jij jezelf? Wat heb je nodig. Als je ‘echt’ naar jezelf luistert. Wat zou je dan heel graag willen? En je hoeft echt niet te wachten tot je helemaal leeggelopen bent en lichaam en geest schreeuwen om rust. Luister naar het fluisteren van je lichaam, las ik laatst. Ik vond het zo mooi. We zouden inderdaad wat meer naar het fluisteren van ons lichaam mogen luisteren.

Laat ik voor mezelf spreken. Ik was iemand die heel hard over zichzelf heen walste. Er moest van alles van mezelf. Het perfecte plaatje zeg maar. Maar ja…. Ik kwam van een koude kermis thuis. Want dat perfecte plaatje bestaat niet. En ook al zei ik dat tegen de mensen om me heen en mijn klanten. Dat telde natuurlijk niet voor mij! Maar je leest het goed, telde. Want ik heb met mezelf een afspraak gemaakt.  Dat telt ook voor mij. En dus bouw ik met regelmaat meer rust voor mezelf in. Ik plan het. Want ik ken mezelf, de agenda is zo weer vol met van alles en nog wat, wat belangrijker is dan ik. En dus plan ik. Zo geef ik mezelf de ruimte om de rust te nemen.

Verwijten

Wat nog belangrijker voor mij was, mezelf geen verwijten meer maken. Verwijten dat iets niet lukt, dat ik niet perfect ben, dat ik het niet kan, dat ik ook maar ‘gewoon’ Linda ben. En dat dat helemaal prima is! Tegenwoordig ben ik mild voor mezelf. Maar ik me minder druk. Vooral om de dingen waar ik geen invloed op heb. Het is wat het is.

Ik heb wel invloed op mijn eigen geluk. En dat is onder andere mezelf verwarmen met een kopje thee even niets moeten, al is het maar 10 minuten.

Waarmee ga jij jezelf verwarmen op deze warme truiendag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =