Verlangen

Vorige week las een stukje van iemand over het verlangen naar het voorjaar. Verlangen naar de groei en bloei die dat met zich meebrengt. Niet alleen in de natuur, maar ook de groei en bloei die je zelf mee maakt. Verlangen was er bij de schrijver naar meer licht en ontluiken van alle moois wat op haar pad kwam.

Foto door Csaba Talaber

Echt

Verlangen komt uit het hart. Een verlangen naar meer licht en het laten bloeien van jezelf. Is de diepe wens om nog meer uit je hart te leven. Nog meer en krachtiger de verbinding met jezelf aangaan. Na bepaald te hebben wat voor jou belangrijk is, hier ook ECHT naar te leven. Dit te durven leven.

Om te weten wat je ECHT nodig hebt, om je diepe hartwens na te kunnen leven, zijn er eerst inzichten nodig. Waar schuurt het nu in mijn leven? Waar loop ik tegen aan en wat mag ik ermee? Zijn dan vragen waar je antwoord op mag gaan zoeken. En soms is het een puzzeltocht en de andere keer vallen de puzzelstukjes al snel in elkaar, na jezelf de juiste vraag gesteld te hebben.

Hoe pak je dit aan?

Wanneer je loopt met vermoeidheid, weet je vast wel waar dit vandaan komt. Vraag jezelf eens af, welke stap kan ik nemen om meer energie te hebben? Denk in kleine stappen. Kleine stappen zijn haalbaar. Kleine stappen zijn overzichtelijk. En meer kleine stappen bij elkaar, zorgen voor grote sprongen vooruit. Wellicht is je baan vermoeiend of je thuissituatie belastend. Wat zou je dan kunnen doen om beter voor jezelf te zorgen? Zorg dat je momenten hebt dat je op kunt laden. Lange momenten zijn fijn. Korte momenten, welke je kunt herhalen op een dag, zorgen ervoor dat je je dag beter volhoudt. Ik roep dan ook altijd: Wissel in- en ontspanning met elkaar af. Al is het even voor 2 minuten op je ademhaling letten. 2 minuten voor je uit staren uit het raam. Het zorgt ervoor dat je hoofd tot rust komt. Dat je echt even op adem komt. Daardoor hou je je dag beter vol.

Kleine stapjes

Zo kun je kleine stappen nemen richting je hart. Elke keer een stukje dichterbij. Soms raak je er misschien weer even vanaf gedwaald. Doordat je toch doordendert. Je overweldigd wordt door alle prikkels van buiten af. Omdat je vergeten bent even op adem te komen. Of omdat de dagen gewoon zo druk zijn dat het even niet anders kan. Dat is begrijpelijk. Wees je bewust, dat dit op lange termijn niet vol te houden is. Continue overvraging van jezelf, lijdt uiteindelijk tot zware belasting van jezelf. Met alle gevolgen van dien. Denk  bijvoorbeeld aan een burn-out, je bent er niet zo 1-2-3- weer bovenop. Hij is ook niet van de ene op de andere dag ontstaan, toch? Het vergt tijd, inzichten en lef om werkelijk te gaan doen wat voor jou belangrijk is. Waar je gelukkig van wordt. Dat je het leven neemt zoals het komt en gaat. Door echt te gaan leven naar jou hartenwensen en wat goed voor jou is, zul je meer energie krijgen. Meer liefde in je leven ervaren, meer ontspanning en blijer in je leven staan. Gaan bloeien en stralen zoals alleen jij dat kan.

Welke kleine stap ga jij vandaag nemen om meer te gaan stralen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + 5 =