Verkoop jezelf geen onzin

Geef je jezelf de stempel van goed of fout? Ben je oké of niet? Zijn er delen van  jezelf die je afkeurt? Bepaalde emoties, gedachtes, weet dan dat je je hiermee niet hoeft te identificeren. Je  bent niet je ziekte, emoties en hoe je over jezelf denkt. Bij lange na niet.

60.000 gedachtes

In oordeel over jezelf, of je jezelf nu helemaal of bepaalde gedeeltes van jezelf afkeurt, ben je los van liefde. Los van essentie en los van alles wat je eigenlijk bent. Je bent los van liefde. Je hebt je gek laten maken door je ego, de stemmetjes in je hoofd. De Muppets in je hoofd die je afkeuren, je vertellen niet goed genoeg te zijn. Je vertellen pas goed genoeg te zijn als je dat diploma behaald hebt, of iets gedaan hebt voor een ander. En als je dat dan gehaald hebt, is het even goed, maar daarna ‘poppen’ ze al weer snel op. En begint de afkeuring weer. Hoe ga je dit tegen? Nou eigenlijk niet. Iedereen heeft gedachtes en je kunt ze ook niet stop zetten. We hebben er ongeveer 60.000 per dag. Dus je ertegen verzetten heeft geen zin.

Onzin

Je kunt je wel afvragen of deze gedachtes en emoties zijn wie je van binnen bent. Ja, je kunt verdrietig zijn, maar ben je werkelijk waar niet goed genoeg? Niet lief? Niet leuk? En geen aardig persoon? Dat is toch werkelijk de grootste onzin die je jezelf wijs maakt?! Ben je werkelijk pas een volwaardig mens met een diploma op zak? Met de goedkeuring van een ander? Nee, natuurlijk niet!

Geloof alsjeblieft niet al de onzin die je jezelf verkoopt

Foto van Katrina Wright

De afgelopen weken had ik te maken met een blaasontsteking, welke me weer even flink met de neus op de feiten gedrukt heeft. Ik hoef niet te doen wat een ander verwacht. Ik hoef ook niet de lat voor mezelf hoog te leggen, omdat het zo hoort. Ook dat is werkelijk de grootste onzin die ik mezelf nog wel eens verkoop.

Diepe hartsverbinding

Waar het om gaat is dat elk ongemak je uitnodigt om weer verbinding te maken met je hart. Verbinding te maken met essentie. Een diepe hartsverbinding met de oneindige hoeveelheid energie die vanuit de Bron aanwezig maakt. Je bent niet je ziekte, je bent niet je gedachtes en je bent ook niet je emoties. Je bent liefde. Dus wanneer je jezelf weer eens voor de gek houdt en jezelf alle onzin verkoopt die er bestaat, wat ga dan tegen jezelf zeggen? Ik ben liefde, ik hou van mij. Ik accepteer mezelf die in nu ben. Om je een handje te helpen, luister eens naar affirmaties, ze staan op Insight Timer en hier op mijn website. Herhaal ze regelmatig, liefst dagelijks. Hoe vaker je connectie maakt met je hart, hoe makkelijker het gaat. En hoe makkelijker het wordt om de Muppets de mond te snoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 5 =