Storm

In balans zijn, ben jij dat? Ik niet altijd hoor. Het leven is een op en neer gaande beweging. Er zijn leuke en er zijn vervelende en verdrietige dingen in ons leven. Ik probeer zoveel mogelijk met de stroom mee te zwemmen. Rustig kabbelend, genietend van de rustige zee. Soms is er een ruwe zee, laat ik me mee deinen op de golven. En heel soms, is er een storm, zoals gister. Zoals het er gister buiten uit zag, zo voelde ik me  van binnen ook.

Storm

Het voelde bijna alsof ik kopje onder ging. De zee was ruw en woest. Ik was van binnen ook ruw en woest. Boos op mezelf, boos op dingen die er gezegd en gedaan zijn. En ik liet de woeste zee komen en ging even kopje onder. Met hoofdpijn op bed liggend, drong het op een gegeven moment tot me door. Ik weet dat onder boosheid altijd verdriet zit. En de tranen had ik ook al toegelaten. Er was meer. De ingeving kwam, terwijl ik mezelf een Reiki behandeling gaf. Het werd me duidelijk dat ik met liefde naar een bepaalde situatie mocht gaan kijken. Welke situatie dit is, doet nu niet ter zake. Waar het om gaat, is wanneer je met meer liefde je naar een gevoelige situatie kan kijken, je kunt zien, waar je niet alleen los bent geraakt van de ander waar je boos op was. Je bent ook los geraakt van essentie, los van jezelf. Los van alles waar jij meer energie van krijgt en waar je happy van wordt.

Foto van Alexander Marinescu

Herstel

Om verbinding met mezelf te herstellen, ging ik kijken waar ik meer in liefde mag zijn met mezelf. Zo herstel ik niet alleen de verbinding met mezelf, maar ook de verbinding met de ander. We zijn, of we het nu soms leuk vinden of niet, allemaal met elkaar verbonden. Waar we niet meer in verbinding zijn met de ander, de ander afkeuren, afwijzen of zelfs haat hebben t.o.v. de ander, daar ben je zelf los geraakt van essentie. Essentie, liefde en een overvloed aan energie, wat je in werkelijkheid bent. Je bent volledig in verbinding met je ego-veld. En dit ego-veld is er, en dat is prima. Het is onderdeel van jou. Iedereen heeft hem en je hoeft er niets van te vinden. Zodra je contact maakt met dit ego-veld, bijvoorbeeld door van alles van de ander of jezelf te vinden. Ben je los van essentie. Los van liefde, wat je in werkelijkheid bent.

Beweging

Het leven is als de zee, constant in beweging, op en neer. Dit is ook wat het is. En ja, je mag  verdrietig hebben en nee,  je hoeft niet kopje onder te gaan. Soms is dit even wel zo. En dat is dan wat het is. Nu een dag later kan ik dat zeggen. Gister ging ik kopje onder. Overspoeld door de pijn in mijn hoofd. Later realiserende waar dit vandaan komt. Ik was los van essentie. Los van de liefde en overvloed aan energie. Ik herstelde dit door mezelf ruimte te geven.

Je hoeft verdriet niet weg te duwen. Het is er. Kijk dan naar waar je liever voor jezelf mag zijn op dat moment. Waar je meer energie van krijgt. Herstel de verbinding met je hart. Dan verdwijnt de storm binnen in jou ook.

Waar mag jij met meer liefde

naar kijken vandaag?

Foto van Daniel Bernard

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − tien =