Rug- en schouderklachten

In de loop van je leven, kan je rugzak die je op je rug met je meezeult steeds zwaarder worden. Soms zelfs zo zwaar dat je hem niet meer kunt tillen, met rug- en schouderklachten tot gevolg. In je rugzak zitten zaken als, alle ballen hoog willen houden, ‘pleasen’ en moeite hebben met grenzen stellen.

Alle ballen hoog willen houden en het iedereen naar de zin maken is een mooie eigenschap. Het geeft weer dat je om de mensen in je omgeving geeft en het ze naar de zin wilt maken bij wat ze nodig hebben. Maar geef je daarbij ook een duidelijke grens aan voor jezelf? Want het iedereen naar de zin maken is mooi, maar als je daarbij over je eigen grenzen van fysieke of geestelijke gesteldheid walst of het gevoel hebt dat er over je heen wordt gewalst, waar blijf je dan? Resultaat is dat jij moe en uitgeput bent en last krijgt van je rug en schouders, want nu heb je niet alleen je eigen rugzak om mee te nemen, maar ook die van je omgeving.

Hoe ga je daar mee om? Naast de praktische zaken als bijvoorbeeld naar de fysio gaan, mag je met jezelf aan de slag. Wat is van mij en wat niet. Naar een ander luisteren, meeleven en meedenken? Prima, bedenk je wel, je hoeft het niet voor ze op te lossen. Jij hebt jou zaken om aan te werken: je grens stellen. Spreek dit met jezelf af, zet dit op papier. Want als het op papier staat, wordt het inzichtelijk en duidelijk. Verder mag je loslaten wat niet van jou is, deze ballast mag je van je schouders gooien. Dit is niet jou verantwoordelijkheid. Zo kun je vrij en gelukkig gaan leven. Geloof in je eigen kracht, want je bent goed zoals je bent.

Heb je vragen of wil je een behandeling om samen hieraan te werken? Neem gerust contact met me op.

 

Warme groet, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =