Retraite

De wind van vallende bladeren

Zo veel regen is er nodig

Om de ahornbladeren

Perfect te kleuren

Maar een enkele windvlaag

Blaast ze weer weg

Herfst

Het is herfst, temperatuur daalt (al mogen we niet klagen met de temperatuur) en de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren. Over een poosje zijn de bomen weer kaal en gaan ze in de ruststand. Een soort retraite. En dat zouden wij eigenlijk ook met regelmaat moeten doen.

Doordenderen

Na de zomervakantie is alle drukte ‘gewoon’ weer begonnen. Niet alleen op je werk, maar ook in het sociale leven van het weekend en je vrije dagen. Neem jij wel eens bewust een dag vrij? Een dag waarop niets moet en alles mag? Een dag helemaal voor jezelf? Een dag van bezinning? Een dag waarop je kunt nixen (niet te verwarren met Netflixen 😊). Waarop je helemaal tot jezelf kunt komen?

Rust

Door met regelmaat rust in te bouwen, ga je je lichaam weer voelen. Je voelt ineens dat je bijvoorbeeld moe bent, want de hele week had je daar ‘geen tijd’ voor, omdat er zo nodig zo veel gebeuren moest. Ik ga ook wel eens door in de sleur van alle dag en dan realiseer ik me soms ‘te laat’  dat ik mezelf aan het voorbij lopen ben. En dan mag ik weer met mijn aandacht naar het ‘hier en nu’.

Mediteren

Eén van de dingen die ik regelmatig doe is mediteren. Het helpt me om in het ‘hier en nu’ te komen. Ondertussen geef ik mezelf Reiki en ik ben in een mum van tijd ontspannen. Het zorgt voor een ‘leeg’ hoofd. Eén van mijn favoriete meditaties is de aardingsoefening. Maar ik wissel regelmatig. Het kan zo maar zijn dat ik een paar weken naar de ene luister en dan weer elke dag een ander. Ik luister naar meditaties. Dat lees je goed. Het helpt me om bij de ‘les’ te blijven. Ook gebruik ik mantra’s. Mantra’s zijn zinnen die je kunnen helpen te healen. Ik gebruik ze vaak ook in mijn healing werk. Ze werken door de woorden, de toon en de snelheid of traagheid waarmee je ze uitspreekt. Iedereen kent wel de monniken die gebruik maken van: Ohm. Zo gebruik ik verschillende mantra’s om mijn werk te doen, maar ook om mezelf tot rust te brengen. Een eenvoudige manier van mediteren. Simpel en praktisch. Want we kunnen een dag relaxen, maar daarna moeten we wel gewoon weer door, in het ritme van alle dag. Alleen nu met wat meer rust in ons hoofd.

Liefs, Linda

Op Insight timer staan verschillende meditaties van mij, die je kunnen helpen te ontspannen. Wil je ze uitproberen?