What day is it? asked Pooh.Today, said Piglet. Ah, said Pooh, My favorite day!

REIKI PRINCIPES

De Reiki principes beginnen met: Juist vandaag. Vandaag is de dag dat je leeft. Wees in het moment. Wat gisteren is gebeurd kun je niet meer veranderen. Maak je geen zorgen voor morgen en geniet van het moment. Wees in het nu. Wees je bewust dat wat geweest is, je niet meer kunt veranderen. Dus maak je er niet meer druk om.
Maak je geen zorgen voor morgen. Wie zich druk en zorgen maakt voor wat nog mag komen. Vraagt om zorgen. Wens wat je wel graag wilt. Wees realistisch en positief.

Kyo dake wa

Ikaruna

Shin pai suna

Kan sha shite

Gyo o hageme

Hito ni shinsetsu ni

Juist vandaag

Wordt niet boos

Maak je geen zorgen

Wees dankbaar

Werk hard (aan jezelf)

Wees vriendelijk voor anderen

Wanneer je mediteert met de Reiki principes, gaan ze als een soort mantra werken. De principes of leefregels zijn geen mantra op zich. Usui leerde zijn studenten ze echter wel elke dag opzeggen. Wil je weten hoe? Klink op de knop!

Wees niet boos

Makkelijker gezegd dan gedaan toch?! Je nergens boos over maken of aan ergeren. Maar toch... probeer het eens een dag. Neem je vandaag voor en zeg tegen jezelf: Ik erger me niet!

Wees eerlijk ten opzichte van jezelf en probeer niet te forceren. Dan ga je je anders ergeren over het feit, dat je je niet mag ergeren. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling 😊.

Wees je bewust van je ergernis en je kwetsbare plek. Wanneer je je kwetsbare plek accepteert, zal je ergernis verdwijnen. Je zet een stap richting liefde en licht.

Handposities bij deze regel:
Ene hand op derde oog (voorhoofd) en de andere op het schaambeen (eerste chakra).

Maak je geen zorgen

Je ergens zorgen over maken, drukt je levensvreugde. Een blokkade op je 2e chakra (geslachtschakra). Hoe doe je dat dan, je geen zorgen meer maken? Gewoon: stoppen met je overal druk over maken. Dit is een bewuste keuze! Een eerste reactie is vaak een emotie, daarna wordt het een keuze. Blijf je je er druk om maken en laat het je niet los. Of eigenlijk, wil je het niet los laten. Want het is een keuze. Maak de keuze om je geen zorgen te maken. Want is het allemaal echt zo erg? Soms wel, maar wees eerlijk, meestal niet. Als het werkelijk iets is waar je je zorgen om mag maken, denk hier dan bewust over na en niet vanuit 'huilen en jammeren'.

Begrijp me niet verkeerd. Huilen en jammeren mag! Laat hiermee je angsten en zorgen los en uit je lichaam stromen. Blijf er niet in hangen. Na het huilen ben je weer helemaal vrij om van het leven te genieten. In stilte treuren, kan zorgen voor ziekte. Zie je tranen als de wassers van je ziel. En laat je zorgen en angsten los.

Wees dankbaar

Elke avond je dag overdenken en je bedenken waar je dankbaar voor bent, zorgt ervoor dat je je dag positief afsluit.

Weet je niets? Kijk eens naar de dingen die vanzelfsprekend zijn. De zon die schijnt, je woning, je vrienden.

Je ontwikkeld hiermee je vertrouwen. Je bent je bewust van de geschenken die de wereld je geven.

Werk hard (aan jezelf)

Deze leefregel gaat niet alleen over hard werken, als hard werken binnen je job. Het gaat ook over eerlijk werk. Verdien je brood op een eerlijke manier.

Misschien nog wel belangrijker binnen deze leefregel is dat je hard mag werken aan jezelf. Het is belangrijk om je te blijven ontwikkelen, in welk opzicht dan ook. Dat wil niet zeggen dat je altijd met je neus de studieboeken in moet. Maar laat je inspireren door je leermeesters. Lees een goed boek, kijk een TED-talk (via YouTube) of heb een goed gesprek met iemand. Jezelf verdiepen in een ander en in jezelf zorgt ervoor dat je heelmeester wordt over jezelf. Andere inzichten krijgt en hierdoor misschien wat milder kunt denken.

Een mooi stelregel hierbij is: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus wil je verandering, zul je 'moeten' leren om deze verandering door te kunnen zetten.

Wees vriendelijk voor anderen

Wat je uitstraalt krijg je terug. Dus wees vriendelijk voor anderen, dan zullen anderen jou ook vriendelijk behandelen. Wees vriendelijk voor alle wezens om je heen.