Quick Fix

Herfstoverdenking

Vermoeid, prikkelbaar en in niet stevig in je schoenen staan. Wat doe je eraan?

Wanneer je stel vermoeid bent, overprikkeld of je hoofd overloopt, rijst al snel de vraag: Hoe krijg ik weer meer energie? Natuurlijk is dat een goede vraag om jezelf te stellen en bij jezelf te rade gaan wat je eraan zou kunnen doen. Die Quick Fix kan voldoende zijn om weer sterker in je schoenen te staan. Maar wat als dit niet voldoende is?

Dan is het interessant om te weten waar bijvoorbeeld die vermoeidheid vandaan komt. Is dit iets wat kort speelt, al langer of is dit iets wat je herkent uit je jeugd? Zijn er patronen die vaker voorkomen in je leven. Komt die vermoeidheid vaker terug. Ben je op regelmatige basis prikkelbaar? Wat is de trigger en hoe reageer jij? Een bewustwordingsproces is in gang gezet. Van een Quick Fix kunnen we niet spreken, als het iets is wat vaker voor komt in je leven. De oorzaak kan wat dieper liggen. De inzichten boven tafel krijgen is een proces. Het is het gaan zien hoe de uitwisseling van energie werkt. Het gaan zien wat de trigger is van je vermoeidheid. Het is een proces waarin je jezelf de tijd en de ruimte mag geven om de inzichten te krijgen welke volgende stap je mag gaan zetten.

Je hoeft echt geen grote stappen te zetten. Rek je comfortzone op. In het tempo wat bij je past. Sluit niet langer je ogen. Kijk met liefde en compassie naar jezelf, je vermoeidheid en je trigger. Vanuit liefde en compassie kun je verder groeien naar een volgende nieuwe stap. Je comfortzone stapje voor stapje oprekken en laten groeien. In het tempo wat jij fijn vindt. In een tempo die bij jou past. Oude patronen transformeren vraagt om bewustwording, liefde en compassie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 11 =