Hoe je met Reiki makkelijker door de overgang kunt komen

Ik zie het om me heen gebeuren, zo langzamerhand kom ik in de leeftijd dat de overgang er aan zit te komen. De ene vrouw heeft wel klachten, de ander niet. Hoe kan dat nou? En … ben ik in de overgang? Ja, ik ben 37 en in de overgang. En misschien vindt je het raar wat ik nu ga zeggen, maar ik vind het helemaal niet erg.

Vaak wordt de overgang gezien als iets wat hoort bij ouderdom. Bij het laatste gedeelte van je leven. Nou nou, zul je misschien denken, wat zwaar. Maar de overgang is toch ook voor ouderen? Dat is onze vastgeroeste westerse opvatting.  Menstruatie en ‘mooi jong’ hoort bij elkaar, net zoals ‘menopauze en oud’.

Hoe zou je het dan anders kunnen zien en hoe kun je daarmee misschien wel je ‘overgangsklachten’ loslaten?  Je mag oude pijnlijke en soms wel dwangmatige ideeën uit je verleden loslaten. Je mag een nieuw evenwicht vinden in de energie. Jezelf niet als oud en versleten bestempelen, maar je creatieve energieën nuttig gebruiken. Want je bent niet zwak! Met deze nieuwe energie, kun je meer jezelf worden. Opnieuw geboren worden, als het ware. Je mag namelijk meer tijd voor jezelf nemen om met de dingen die je misschien al jaren wilt doen, eindelijk eens waar te maken.

Wat betekend dit voor mij persoonlijk? Ik mag ook oude patronen loslaten. Als ik kijk naar mezelf mag ik loslaten dat ik over sommige dingen snel boos wordt en dat ik wat meer geduld mag hebben. Voor mijn praktijk betekend dit loslaten vast vastgeroeste ideeën hoe het eigenlijk zou moeten. Er staan nieuwe dingen op stapel, ik mag met mijn tijd mee gaan. Meer hierover later dit jaar.

Ik zeg: Kom maar op! Ik heb er zin in. Ben wel toe aan meer werk, en een ‘vrijer’ leven.

Liefs, Linda

Afbeeldingsresultaat voor menopauze vrouw

Wil je jou ‘overgangsklachten’ loslaten en een nieuwe stap zetten in je leven? Ik behandel vrouwen met overgangsklachten en veel van hen kunnen na al 1 behandeling verschil merken. Minder of geen opvliegers meer, beter slapen en prettiger in je vel zitten. Herhaling van behandeling kan noodzakelijk zijn, dit wordt per persoon bekeken.

 

In de blog wordt gebruik gemaakt van informatie uit het boek: De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + negentien =