Niksdag

Vandaag is het Niksdag. Een dag om je aan te sporen even helemaal niets te doen. Kan dat wel, helemaal niets doen?

Niet mogelijk

Eigenlijk is het niet mogelijk, helemaal niets doen. Je moet toch ademhalen en een keer plassen lijkt me zo 😊. Toch is het goed om even helemaal niets te doen. Niets te hoeven en jezelf de ruimte te geven om niets te ‘moeten’ van jezelf. Als je niets moet van je zelf, is er vast wel een ‘stemmetje’ in je hoofd die daar wat van vindt. Gedachtes zijn soms niet stop te zetten. Ze zijn er altijd.

Oefenen

Toch kun je oefenen om helemaal niets van jezelf moeten en je gedachtes tot rust brengen. En dit is gemakkelijker dan je denkt! Ga maar eens terug naar je basis, je ademhaling. Ga eens een paar minuten zitten en let op je ademhaling. Ga je ademhaling tellen, maak de in- en uitademing langer. En je merkt dat je binnen een paar minuten rustiger wordt. Je bent heel bewust met je ademhaling bezig en dus heb je geen tijd om je over andere zaken druk te maken. Je kunt even loslaten waar je mee bezig was.

Rust

Door zo’n ademhalingsoefening te doen, breng je je gedachtes tot rust. Door dit met regelmaat te doen (2 á 3 x per dag) ben je snel weer helder van geest en voel je je opgeladen voor de rest van de dag. Het kost je maar een paar minuten, maar is een hele winst voor het vervolg van je dag. Een rustige dag. Wat ga jij doen om vandaag te ‘niksen’?

Hier naast staat een ademhalingsoefening die ik gebruik in 1 van mijn cursussen. Jij kunt hem nu ook doen. Om je op weg te helpen te ‘niksen’.

 

Fijne Niksdag vandaag!

Ademhalingsoefening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =