Mindset is alles

Mindset is het belangrijkste, positief denken en in het niet denken aan negatieve dingen ook. Is dit waarheid? Ik denk het niet. Natuurlijk kan een goede mindset en positief denken je helpen. Niet aan het negatieve denken is toch onmogelijk? Als je iets dwars zit, zit je iets dwars. Punt uit.

Dwars

Dwars tegen veel gehoorde geluiden wil ik in. Mindset is niet alles en verzwelgen in je onrust of je emoties helpen je ook niet. Erkennen dat gevoelens er zijn wel, erkennen wat je dwars zit ook. Neem nou deze tijd bijvoorbeeld. Het kan je dwars zitten dat je niet overal kan gaan en staan waar je wilt, toch?! Dat is geen prettig gevoel en het helpt je niet om hierin vast te blijven zitten. Je naar buiten visualiseren, voor je zien hoe alles weer ‘normaal’ is, helpt je denk ik ook niet. Je weet niet hoe de toekomst er uit gaat zien. Tel daarbij ook, dat je alleen maar positief moet denken en dus, zoals ik het dan interpreteer het negatieve weg drukt, gaat je niet helpen. Iets weg drukken helpt je voor geen meter. Het is het onder water houden van die dingen waar je last van hebt. Dit kost je ontiegelijk veel energie en je bent er behoorlijk drukt mee. Want je weet heus wel hoe het zit.

Foto door Lisa Verena

Omarmen

Erkennen van wat je dwars zit helpt je. Je neemt jezelf serieus. Je neemt je gevoelens serieus. Neem ze alleen niet TE serieus, je bent namelijk niet wat je over jezelf denkt en ook niet hoe je je over jezelf voelt. Erkenning helpt je. Het gevoel wat je niet leuk vindt, mag er zijn. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar leuk. Er zijn ook minder leuke kanten en die horen er gewoon bij. Erkennen dus. Wat ook mag is omarmen. Met het gevoel omarmen wat je dwars zit, bedoel ik eigenlijk gewoon het accepteren dat het er is, erkennen dat het er is en dat het bij je leven op dit moment hoort. En dat je het niet leuk vindt, dat mag ook, ook dat is erkennen.

Nu je bewust je gevoel erkend hebt, heb je jezelf de ruimte gegeven om toe te geven dat je je even niet oké voelt. Nu is een goede mindset wel handig. Ga iets doen waar je blij van wordt en help jezelf in zien, dat dit er mag zijn en er andere tijden zullen komen. Positief denken helpt daarbij ook. Een goed voorbeeld is een affirmatie. Het helpt je herinneren wat voor jou echt belangrijk is. Het houdt je aandacht bij wat voor jou belangrijk is. En alles wat je aandacht geeft groeit nu eenmaal.

Liefs, Linda

Alles wat je aandacht geeft groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 20 =