Met je ziel onder je arm

Muren komen op je af, je voelt je verdrietig en alleen. Wat een rotsituatie zitten we in. Je kunt wel huilen en bij de pakken neer gaan zitten. Alleen en moedeloos, met je ziel onder je arm.

De vierde week

De vierde week dat we thuis zitten. De vierde week dat we afstand moeten houden van anderen. Afstand moeten houden voor een virus, waar we bang voor zijn. Een virus die venijnig is en een behoorlijke impact op ons leven heeft. We hebben noodgedwongen, een afstand moeten creëren tussen familie, vrienden, collega’s en iedereen die ons lief is. Er hangen schermpjes bij de kassa van de plaatselijke supermarkt en we houden minimaal 1 ½ meter afstand om onze en andermans veiligheid te waarborgen. De straten van ons winkelcentrum zijn leeg, zelfs op een zonnige dag. Er is een afstand gecreëerd.  Een afscheiding tussen de ander en jezelf was nog nooit zo duidelijk. Een afscheiding in afstand van 1 ½ meter of het niet kunnen bezoeken van opa’s en oma’s. De social distancing zorgt voor een afscheiding tussen anderen en jezelf.

Afscheiding

Zoals ik naar ons bestaan kijk, naar het Universum, naar ons leven hier op aarde, is alles met elkaar in verbinding. Zelfs nu we afstand creëren tussen een ander en jezelf, doordat we niet kunnen gaan en staan waar we willen. Zelfs nu we afscheiding voelen in ons hart, omdat we niet op bezoek kunnen gaan bij de mensen van wie we houden. Zelfs nu deze afscheiding zo overduidelijk is, is er toch verbinding. Mag er meer verbinding plaatsvinden. Verbinding als via deze mail, verbinding als je dit blog leest op social media of op mijn website. Ook verbinding via een telefoontje naar ouders, grootouders en even aan de buren vragen hoe het met ze gaat. Verbinding mag ook in jezelf plaatsvinden. Wanneer we ons alleen en afgescheiden van alles en iedereen voelen, wat in deze tijd zeker niet gek is en wel een confronterende waarheid, mag je meer verbinding gaan maken met jezelf. Verbinding met je hart. Verbinding met wat voor jou belangrijk is.

Hartepijn

Deze hartepijn, deze afscheiding en misschien wel duidelijke scheidslijn, doet zeer. Door deze pijn mag je nu heen. Niet omdat het moet, maar omdat je verder wilt. Omdat je verder mag, omdat je recht hebt op een leven in liefde. Ook in deze tijd. Juist in deze tijd. Deze tijd waar afscheiding zo duidelijk voelt en zichtbaar is, zo mag je nu meer en meer in verbinding komen met waarvoor je hier bent. Je hebt recht op liefde en geluk. Ga die verbinding aan met jezelf. Doe elke dag iets wat je blij maakt, luister je favoriete band, bel je vriendin, praat met de buurvrouw door de heg en geniet van de zon. De zon verwarmt je gezicht, verwarm nu ook je hart. Zo kom je deze gekke tijd, deze onrustige tijd van afscheiding echt wel door.

Foto van Kelly Sikkema

Meditatie

Om je op weg te helpen schreef ik een nieuwe meditatie. Een meditatie juist voor nu. Hij is te beluisteren via Insight Timer, waar nog veel meer gratis materiaal van me staat. Klik op de knop om naar de meditatie te gaan. Luister hem, verwarm je hart en herstel de verbinding met jezelf. Alleen zo, creëer je in tijden van afscheiding meer warmte en liefde voor jezelf.

Wil je reageren om dit blog? Dat mag altijd. Dat mag hieronder of via een mailtje natuurlijk. Lief als je reageert. Verbinding makend uit ons hart.

 

Liefs, Linda

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 4 =