Luisteren naar de fluistering van je ziel

De wereld veranderen en wij veranderen mee. We houden ons aan nieuwe richtlijnen, we laten de dingen die niet meer kunnen in de anderhalve meter maatschappij en volgen wat er gezegd wordt. Ook ‘moeten’ we van alles voor ons werk en misschien moet je nog wel het meest van jezelf. Waarom is luisteren naar een ander altijd veel gemakkelijker dan luisteren naar het fluisteren van je hart? Waarom schreeuwt je hoofd dat er van alles gedaan ‘moet’ worden en voelt dit als een verplichting en gaan we door in de sleur van alle dag?

Erkenning

Je doet wat er van je verwacht wordt, dit doe je misschien wel zonder bij na te denken. Want dat heb je altijd zo gedaan. Je doet de dingen die een ander van je vraagt of je van jezelf ‘moet’ omdat ze gedaan moeten worden, maar ook omdat je erkenning wilt. Ieder mens wil graag erkent worden. Een goedkeuring van een ander, dat je het goed gedaan hebt, dat je goed bezig bent en dat je er mag zijn. Want als je iets goed doet, dan doe je er toe. En dat is waar er een kink in de kabel kan ontstaan. Want ben je om wie je bent niet gewoon goed genoeg?

Je bent toch al genoeg?! Jij bent wie je zijn mag. Ongeacht hoe het nu met je gaat en hoe je je voelt. Wie jij bent, hoe je je voelt, wat je wel en niet gedaan hebt, het is er nu eenmaal. Niets meer, niets minder. Je hoeft er niets van te vinden. Het heeft ook geen zin om jezelf af te wijzen of goed te keuren. Het is wat het is.

Foto van Fa Barboza

En natuurlijk is het fijn om goedkeuring te krijgen van een ander en natuurlijk mag je trots zijn op jezelf. Dat is niet wat ik hiermee bedoel. Ongeacht hoe je je nu voelt, jij bent wie je nu bent. En dat is iemand die blij met zichzelf mag zijn. Hoe de situatie er nu ook voor je uit ziet, dat maakt niet uit. Je hebt geen erkenning nodig omdat je iets ‘goeds’ gedaan hebt.

Je bent al een mooi persoon om wie je bent.

Niet omdat je iets ‘goed’ gedaan hebt, maar gewoon om wie je bent.

Luister naar de fluistering van je ziel

Als je werkelijk naar jezelf zou luisteren, wat zou je dan graag willen? Luister je ernaar? Of hoor je het wel, maar en zijn nog zoveel andere dingen die eerst ‘moeten’ en dan komt dat wel. Wat vaak resulteert in, het gebeurd eigenlijk nooit, want al het andere ‘moet’ eerst. Luister naar die stem in jou die roept wat je graag zou willen. Doe de dingen waar je hart een sprongetje van gaat maken. En natuurlijk zijn er dan nog steeds wel dingen die gedaan moeten worden. Alleen doe je dat dan niet om erkenning van een ander te krijgen, maar heb je die jezelf gegeven. Want je doet het voor jezelf en niet meer voor een ander.

Meer luisteren naar de fluistering van jouw ziel?

Verder ontdekken wat je intuïtie je te vertellen heeft, doe ik graag met je samen. Vanaf 3 juni start er een nieuwe groep in de training Ontwikkel je intuïtie. Jij kunt door nog bij zijn. In 3 avonden neem ik je mee in verbinding maken met je ziel, verbinding maken met je hart. Op deze avonden leg ik je uit hoe je meer rust in je hoofd krijgt en daardoor makkelijker op je innerlijke stem kunt vertrouwen. Wil je erbij zijn? Mail naar info@aureole.nl of bel 0618754584. Eerst nog meer lezen over deze training? Dat doe je hier.

 

Liefs, Linda

Tags :

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =