Lichter leven

De kans op een lichter leven ligt voor je voeten. Wanneer je denkt dat je alleen door hard werken, veel mediteren, Reiki beoefenen en bezoeken van heilige oorden, je leven lichter en je hoofd rustiger kan worden, dan heb je het mis.

Zoeken buiten jezelf

De kans op een lichter leven, ligt namelijk voor je voeten. Je hoeft het namelijk niet buiten jezelf te zoeken. Je hoeft niet de vonk die het goddelijk vuur in jou aanwakkert via een ander te laten ontsteken. Alleen jijzelf kan hem doen vlammen. Zoeken buiten jezelf maakt je afhankelijk van een ander. Je hebt geen bevestiging van een ander nodig. Je hoeft alleen maar: ‘Ja’, tegen jezelf te zeggen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling, voor je leven en je doen en laten.

Nu

De kans op een lichter leven, mag je NU grijpen. Nu is de tijd om voor jezelf te kiezen. En dat wordt nog wel eens verward met egoïsme. Dat is het niet. Wanneer je met meer compassie naar jezelf kijkt, ben je niet alleen liever voor jezelf, ook voor je omgeving.

“Wat je uitstraalt, komt bij je terug weet je nog!?”

Bij alles wat op je pad komt, mag je gelijk denken:  ‘Wat mag ik hiermee?’ Soms mag je het nog even laten sudderen. Soms kom je niet gelijk met, wat mag ik ermee. En soms krijg je het antwoord in je schoot geworpen. Elke dag, elk moment, is een nieuwe kans om meer en meer in essentie, meer en meer in liefde, meer en meer in verbinding met het Universum te komen.

Durf

Foto door Joshua Newton

Wanneer je durft de dingen aan te gaan. Wanneer je verder durft te kijken dan pijn en verdriet, zul je merken, dat er meer en meer rust in je is. Dat je leven lichter wordt. Wanneer je je pijn en verdriet omarmt. Wanneer je alleen al accepteert dat ze er zijn, zorgt dit al voor rust in je leven. Alleen al hierin kun je opluchting ervaren. Pijn en verdriet is er in ieders leven. Het mag er ook zijn. Accepteer dat ze er is. Ik wil je er wel op wijzen, dat je daarna nog wel actie mag ondernemen. Wees je bewust wat je ermee mag doen. Dus niet achterover hangen. Vraag jezelf af welke stap mag je nemen om het leuker en liefdevoller in je leven te maken. Welke stap mag je nemen voor meer harmonie in je gezin, in jezelf, in jou leven? Door zo in het leven te staan, heel bewust jezelf elke dag durven vragen waar je je bewust van mag worden en wat je er daarna mee gaat doen, dat bepaald of je leven lichter wordt of niet. Iedereen kan dit, ook jij. Je moet soms het lef hebben, om de dingen aan te gaan.

Blinde vlek

Ook heeft iedereen een blinde vlek, waardoor je niet alles van jezelf ziet. Dus praat erover. Met vriendinnen, met iemand die je kunt vertrouwen. De kijk van een ander is soms heel verhelderend. De vonk om meer in verbinding te komen met het goddelijk vuur en zo meer rust en een lichter leven te ervaren kan alleen jij doen laten ontvlammen.  Tools als mediteren, Reiki beoefenen en bezoeken van heilige oorden, zijn ‘maar’ hulpmiddelen. Maak er gebruik van, ze zijn er om makkelijker in verbinding te komen met liefde en rust. Ze zijn niet de oplossing, maar een handige ‘tool’.

 

Liefs, Linda

Meer van dit? Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 18 =