Jezelf accepteren

Je bent wie je bent

Niets meer, niets minder. Voordat ik dat zelf zag, nou, dat heeft bij mij ook even wat tijd gekost. Het ging over mezelf accepteren wie en hoe ik ben. Over verdriet wat ik had uit mijn jeugd. Pijn die er nog zat van mijn ziek zijn als puber. Verdriet omdat ik niet ‘echt’ meer met mijn vader heb kunnen praten voor zijn overlijden. En strijd met mezelf om mijn lijf, om precies te zijn, mijn gewicht.

“Als ik dit bereik of als ik daarvan vrij ben, dan zal alles oké zijn met me”

Dit is de onbewust mindset, deze creëert de illusie van toekomstige verlossing.

Wat ik wou, was een andere toekomst voor mezelf. Een toekomst van een slanke, vrije blije, gelukkige Linda. Die de dingen anders ging aanpakken, dan de voorbeelden die ze had gezien. En daar is op zich niets mis mee natuurlijk. Wat ik hierin vergat was om mezelf te accepteren wie ik nu ben. Ja, er zijn dingen uit je verleden die je pijn hebben gedaan, ja er zijn gebeurtenissen of mensen waar je verdrietig om bent en ja ik accepteerde mijn lijf niet. Ik nam na inzichten en in (soms grote soms kleine) stappen het besluit om mezelf wel te accepteren.

Jezelf accepteren is een mega grote daad van zelfliefde

Je had niet anders kunnen zijn dan wie je nu bent.

Dat wil niet zeggen, dat je graag anders wilt zijn. Dat is een ander verhaal. Daar is actie voor nodig. Je mag jezelf realiseren dat je NU: Bent wie je bent. Niets meer niets minder. Zonder oordelen en zonder verwijten naar jezelf of een ander te maken. Dit is wat het is. Durf het onder ogen te zien en geef jezelf de liefde die je nodig hebt. Geef jezelf de bevrijding van het juk van jezelf altijd maar moeten verbeteren, niet goed genoeg en niet sterk genoeg zijn. Want dat ben je wel. Iedereen heeft het recht om geliefd te worden om zichzelf te accepteren om wie hij of zij is.

 

Meer weten? Doe mee met de gratis Zelfliefde Challenge of neem contact met me op.

 

Fijne dag, liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 1 =