In mist gehuld

Een hoofd gehuld in mist, kijkt naar wat er allemaal mis is. Als je je mistroostig voelt en verdriet hebt, heb je al snel de neiging om te kijken wat er allemaal niet goed gaat. Vaak ben je dan niet al te positief over jezelf of je medemens.

Werkelijk jezelf zien

Als je een stapje terug doet. Daar bedoel ik mee, dat je jezelf gaat observeren. Je kijkt naar je gevoel van verdriet en mistroostig voelen. Je ziet jezelf. Je ziet WERKELIJK jezelf. Wat zit er dan achter dat verdriet? Wat zit er in de schaduw van het gevoel van mistroostig zijn? Als je antwoord op die vraag hebt, weet je wat je mist. Het antwoord op die vraag, is wat je nodig hebt. Misschien mis je wel plezier in je leven. Vaak is er een stuk liefde en erkenning wat er mist. Liefde die je al zo lang mist. Liefde die je als kind gemist hebt. Erkenning die je nooit kreeg. Erkenning omdat je jezelf verschuilt hebt achter verlegenheid. Plezier die je daardoor gemist hebt, omdat je gewoonweg niet hebt gedurfd.

Mini-stappen

Ga bij jezelf te rade wat je nu, op dit moment, nodig hebt. En wat je nu, gelijk, kunt doen. En dat hoeven echt geen grootse dingen te zijn. Wees redelijk naar jezelf. Mini-stappen zijn ook stappen. Vaak worden ‘grote’ dingen in het leven gevierd. Ga maar eens de kleine dingen vieren. Geniet van het moment dat je het inzicht kreeg wat je mist. Wellicht pijnlijk om onder ogen te zien. Je hebt het maar mooi gedaan! Ga dan genieten van de stappen die je zet, hoe klein ze ook zijn. Zulke stappen brengen je dichter bij jezelf. Met zulke stappen wandel je naar je hart. Kies je voor jou. Maak je jezelf blij en wandel je als vanzelf uit de mist.

Wandelen naar je hart

Zit je echt te veel in je hoofd en weet je niet hoe je naar je hart kunt wandelen? Simpele dingen als een aardingsoefening of een wandeling in het bos, kunnen je al helpen om uit je hoofd te gaan. Vraag jezelf dan af, wat heb ik nu ECHT nodig? Wat mis ik? Het eerste wat bij je opkomt is hetgene wat je nu nodig hebt. Ga kijken wat je daarmee kunt. Dan wandel je als vanzelf de mist uit en richting je hart.

 

Duwtje in de goede richting nodig, kom je er zelf niet uit? Ik denk graag me je mee.

 

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − vijf =