Hsp-er en ik raak al mijn energie kwijt

Als hsp-er had ik me de ‘gewoonte’ eigen gemaakt om altijd maar te ‘connecten’ met een ander. Met regelmaat liep ik dan ook leeg aan energie. Ik was moe en het koste met tijd om mijn energieniveau weer aan te vullen.

 

Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik mijn energieniveau met Reiki aanvul. Een mooie manier en fijne manier om mijn energieniveau op peil te brengen. Maar er is iets wat nog veel belangrijker is.

 

Door rust en een goede basis, raak je niet ‘leeg’. Eigenlijk kan dat niet, leeg aan energie zijn. Als we ‘echt’ leeg zijn, dan is ons lichaam op en bevinden we ons in de spirituele wereld, een wereld vol energie. In volle connectie met de bron aan energie, niet meer aanwezig in ons lichaam. Maar dat terzijde.

Belangrijker dan je energieniveau op peil brengen is te zorgen dat je niet alles weggeeft

Wat er gebeurd als je als hsp-er geen goede verbinding met jezelf hebt. Daar bedoel ik een connectie met je hart, met je ware zelf, je hoger bewustzijn. Als je deze connectie niet lekker hebt zitten, dan ‘vliegt’ je energie alle kanten op. Je aura ziet er dan ook uit als een wirwar met uitspattingen alle kanten op. Iemand die een goede verbinding met zichzelf en zijn hart heeft, heeft namelijk een compact aura. Ik zie de aura niet overigens, ik kan ze wel voelen. Als je connectie met je ‘ware zelf’ goed is, vliegt je aura niet alle kanten op en geef je dus ook niet alle energie weg.

Maar ‘onttrekt’ de ander de energie dan niet aan mij?

Nee, dat doet de ander niet. Ik zal je uitleggen hoe dit werkt, dit werkt vanuit het principe dat je omgeving je spiegel is. Dat alles wat jij uitstraalt aan energie, bewust en onbewust, dat je dit retour krijgt van het Universum. De ander ‘zuigt’ je niet leeg, de ander laat je alleen zien, dat diegene niet in balans is, en daarmee jij ook niet, want je hebt een leegloop aan energie. De ander laat je zien, triggert jou, dat je niet goed voor jezelf hebt gezorgd. Dat je misschien je hsp-er zijn, allemaal maar lastig vindt, omdat anderen je ‘leegzuigen’, je van andere vermoeid wordt of klachten overneemt. Maar lieve jij, dit is wat jij hebt toegelaten. Je hebt hierin zelf iets te doen. De ander laat je zien, dat je niet goed voor jezelf hebt gezorgd, door de connectie met je ‘ware zelf’ los of niet te hebben. Door je je als een ‘slachtoffer’ op te stellen: ‘Want de ander neemt al je energie weg’. In feite gebeurd er eigenlijk het volgende: Jij hebt de verbinding met je ‘ware zelf’ los gelaten, waardoor je aura een los geheel is en alle kanten op vliegt. Hierdoor geef je heel veel energie weg aan de ander die ook weinig energie heeft. Jij geeft, de energie die jij zo hard nodig hebt, om jezelf staande te houden, weg aan de ander. Diegene ‘steelt’ niet je energie, jij geeft weg! Wees nu niet boos op jezelf, voel je niet schuldig. Dit inzicht had je simpelweg gewoon nog niet. Nu weet je dat het anders zit, je geeft energie weg, omdat de ander je spiegelt dat hij of zij energie nodig heeft en jij daarmee ook. Ook jij begeeft je in een chaos aan energie. Dit heeft de ander je laten zien, dit is een inzicht, waar je wat mee kunt doen. Als je beter in je vel wilt zitten, wat mee moet gaan doen. En ik gun het je, dat je beter in je vel zit, dus alsjeblieft ga er wat mee doen. Zorg voor een goede basis en connectie met jezelf. Hoe doe je dat? Dit kan al heel gemakkelijk met een ademhalingsoefening of een wandelingetje in het bos.

Wat als je ondanks je ontspanningsmomenten toch vaak het gevoel hebt, dat je aan het ‘survivallen’ bent?

Het is de hoogste tijd dat je de connectie met jezelf gaat herstellen. Je bent hem niet kwijt, je hebt hem alleen laten ‘vieren’ en de connectie met anderen prioriteit gegeven. Daar de connectie met jezelf prioriteit te geven, de inzichten te ontvangen die daarin nodig zijn. Kun je bouwen aan een hoger energieniveau voor jezelf. Zodat je beter in je vel zit. En je je minder makkelijk uit het veld laat slaan. Je weet waar je valkuilen zitten en ziet ze eerder. Werk dus aan de verbinding met jezelf, vanuit liefde.

Wil je meer weten over hsp-er zijn? En hoe je dit niet langer als ‘last’ kunt ervaren, maar juist als kracht? Kijk snel hier, ik heb een leuke aanbieding voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 14 =