Hallo Ego!

Afgelopen dinsdag verstuurde ik de nieuwsbrief die je in je mailbox hebt, als je je hebt aangemeld althans. (Niet ontvangen? Meldt je hier onderaan de pagina aan). In de nieuwsbrief vertelde ik dat ik Ukelele les heb en dat oefening kunst baart.

Een uurtje nadat ik op de knop verzenden gedrukt had, las ik een mailtje van 1 van mijn coaches Leonie te Riet (een aanrader om te volgen!: https://www.facebook.com/LeonieSetYourselfFree/). Ze vertelde dat ze tegen haar ego aan was opgelopen vorige week. Ze vertelde dat iemand haar lief had genoemd en dat vervolgens haar ego met haar aan de haal ging:

“En ik hoorde mezelf tegen haar zeggen: “Ik ben niet altijd even lief hoor, ik kan ook best een BADASS zijn”! En in mijn hoofd ratelde mijn ego verder: “Hoe SNEU is dit om te zeggen Leonie!”

Dat laatste, hoe sneu is dat en het feit dat ze zich aan het verdedigen is: Ik kan ook best een BADASS zijn! Liet me naar mezelf kijken. Want wat had ik in mijn nieuwsbrief gezegd? (citaat nieuwsbrief):

“Omdat ik weet dat mantra’s fijn voelen, het helingsproces ondersteunen en je de rust ervan kunt ervaren. Wil ik dit verdiepen. Vandaar de Ukelele lessen. En ik mag nog even oefenen hoor!”

Oordeel

Hier heb ik een oordeel over mezelf. Naast natuurlijk het feit, dat ik echt nog geen liedje kan spelen, ligt hier een oordeel over mijzelf onder. Want ik ben me aan het verdedigen: Let niet op mij, ik ben nog maar een beginneling, ik kan dit niet, ik mag nog even oefenen hoor! Voel je hem? Ik verdedig mezelf, voordat er überhaupt iets aan de hand is! Dit ‘verdedigingsmechanisme’ heb ik meegenomen uit mijn jeugd. Dat is een feit, zonder verwijten te maken. Dan nu rest de vraag: Hoe kom ik er af? Niet meer doen lijkt het logische antwoord. Hij is alleen zo ingesleten, dat ik het ongemerkt doe. Gelukkig heb ik een lieve en kritische man die me er op wijst en zegt dat het niet hoeft. Dat ik er zijn mag, wat ik ook doe, wie ik ook ben, dat ik goed ben zoals ik ben. Nu ik nog….

Tackelen

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik al wat langer met dit soort dingen bezig ben. Kritisch op mezelf ben, omdat ik me wil blijven ontwikkelen. Een happy leven te maken en een blije vrije linda zijn. Afgelopen jaar was een jaar waarin ik me het losgemaakt van veel overtuigingen. Van oordelen en negatieve overtuigingen. Maar soms, komt ie nog weer naar boven. Zoals deze verdediging dus. Ik weet nog niet hoe ik deze kan tackelen, maar tackelen zal ik hem! Zo kom ik namelijk nog meer bij mij. Bij de Linda die ik in essentie ben.  Vrij, blij en vol energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =