Goede voornemens

2019 een nieuw jaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen. En zo kunnen goede voornemens ontstaan. We nemen ons voor om meer te bewegen, af te vallen of liever te zijn voor onszelf. Allemaal mooi en aardig. Maareh, hoe hou je ze vol?

Mijn goede voornemens

Een van mijn goede voornemens is afvallen. Afgelopen najaar ben ik al aardig wat kilootjes kwijt geraakt. En na een wat lossere december ben ik deze week begonnen met de touwtjes aan te trekken. Want losser is prima, als er balans is. Maar als je ergens van af wilt, in mijn geval de kilo’s, dan mag er wat meer gebeuren. Dus let ik echt op wat ik in mijn mond stop en vraag ik mezelf elke dag af: Wat wil ik? En het antwoord is elke dag dezelfde: een slanke Linda. De eerste stappen zijn dus afgelopen najaar al gezet en nu de rest nog.

Wat wil ik?

Om mezelf te blijven prikkelen en stimuleren stel ik mezelf dus de vraag: Wat wil ik?, elke dag. Zo denk ik er bewust over na en maak ik het tastbaar. Wanneer je je gedrag of gewoontes wilt aanpassen is bewustwording een eerste stap. En dan mag je het nog gaan volhouden. Door elke dag het mezelf voor te houden wat ik wil, blijf ik mezelf erop wijzen waar ik naartoe wil. Welke kant ik op wil. Door bewust te zijn van het feit waar je naar toe wilt en je dit goed voor ogen te houden. Is het gemakkelijker om het vol te houden.

 

Verleiding

Verleiding om het niet vol te houden is er genoeg. Na het nieuwsjaarwinnen van de kinderen, ligt er genoeg lekkers in huis, verleiding voldoende. Ik heb de keus gemaakt om niet te snoepen en gezond te eten. En ben ik me bewust van het feit: Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg. Als ik een slanke Linda wil, dan moet ik daar dus wat voor doen. En ik zeg ‘moet’, omdat ik het echt graag wil.

 

Volhouden

De eerste stappen zijn gezet. Deze week ben ik begonnen. En nu is het een kwestie van volhouden. Als je je gedrag (in mijn geval eetgewoontes) wilt aanpassen, mag je dus keuzes gaan maken. Keuzes voor jezelf. Voor een betere versie van jezelf. Een keuze voor meer liefde voor jezelf en een keuze: ik hou van mij. Pas op dat je niet een eis stelt aan jezelf: Als ik …(wat je wilt) bereikt heb, dan ben ik happy. Je mag namelijk nu al happy en blij zijn met jezelf. Want verandering begint nog altijd met lief zijn voor jezelf.

 

Wat zijn jou goede voornemens en hoe ga je er voor zorgen dat je ze vol houdt? Op Instagram laat ik zien hoe ik mijn goede voornemen vol hou.

Meer over conditionering kun je lezen in Master your Mindset. Een boek die je bewust maakt over je gedrag en je manier van denken. Bestel je boek hier en help je zelf je goede voornemens volhouden.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *