Goede voornemens dumpen? Echt niet!

Vandaag is het Dump-je-goede-voornemens-dag. En ik doe er lekker niet aan mee! Jij?

Goede voornemens dumpen, ik snap het wel hoor. Dat afvallen gaat toch niet zo makkelijk als verwacht. En volhouden om je leven relaxter te leven is ook niet 1-2-3 gedaan. Maar hallo?! Wie had dan gezegd dat het makkelijk is?

Je maakt het jezelf moeilijk

Wanneer je jezelf voorneemt om af te vallen of relaxter te leven, op dat moment, had je het beste met jezelf voor. Je was lief voor jezelf. Want zo ging het toch niet meer?! En nu dan? Nu ga je je goede voornemens in de wilgen hangen? Dumpen? Nee toch! Je mag er anders naar kijken. Want jij bent degene die zichzelf tegen houdt. Jij maakt het jezelf moeilijk. Het zijn jou gedachten die een spelletje met je spelen: Ach joh, het kan toch wel een keertje? Of: Doe niet zo ongezellig! Je ego gaat hier gruwelijk met je aan de haal!

Ego

Je ego is een ontastbaar iets. Iets waar we ons door laten leiden en voor sommige mensen is zelfs leiden met de ij van toepassing. Je zit lekker in je ‘slachtofferrol’: dit is toch niet te doen / het lukt met nooit! Of je veroordeeld jezelf of anderen: Ja, die hebben ook altijd geluk (en ik nooit). Later we voorop stellen dat je ego onderdeel van je is en dat het is wat het is. Je hoeft er niets van te vinden. Want als we ons ego veroordelen, dan veroordelen we onszelf. Het ego is een onderdeel van ons. Maar wat doen je dan aan een ego die te groot is. Een ego waar je last van hebt. Een ego die je vertelt wat je wel en niet mag. Een ego die vanalles van zichzelf vindt.

Liefde

Volg je hart is hierop het antwoord. Wees lief voor jezelf. Kijk realistisch en eerlijk naar jezelf. Je had goede voornemens gemaakt, waarom ook alweer? O, ja, om je gezonder te voelen en rustiger te zijn. Zeg tegen je ego dat het zijn ‘bek’ moet houden en krik jezelf op om met vol goede moed je goede voornemens te vervolgen. De stemmetjes in je hoofd, kun je misschien niet de ‘mond snoeren’, maar je kunt er wel anders mee omgaan. Door gelijk wanneer je ‘last’ van ze krijgt, wat leuks te gaan doen. En dat kan al heel simpel, door bijvoorbeeld een muziekje aan te zetten waar je vrolijk van wordt.

Wees lief voor jezelf, dan hou je goede voornemens vol. Zo zorg je goed voor jezelf en werk je aan de beste versie van jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + vier =