Goede voornemens

En wat je innerlijke Muppet ervan vindt

Jezelf verbeteren, gelukkiger willen zijn. Tof, ik zeg doen! En dat hoeft echt niet per 1 januari in het nieuwe jaar. Mijn inziens, kun je dat doen op elk moment. Dat even terzijde.

Terwijl je die goede voornemens nam, hoe keek je naar jezelf? Was je over jezelf aan het oordelen? ‘Ik ben niet goed genoeg en ik ben niet gelukkig’,  zijn dan dingen die je tegen jezelf kunt zeggen. Dit komt voort vanuit je ego. Je ego is een behoudend stukje van jezelf, welke je op je plek houdt. Om niet nieuwe dingen te ondernemen, om te gaan voor zekerheid en voor veiligheid. Je blijft als het ware in je comfortzone. Lekker veilig, je weet namelijk precies waar je aan toe bent en wat je hebt.

Hier zit echter niet je groei. Groei vindt plaats buiten je comfortzone. Wil je groeien, dan zul je dus stappen moeten zetten uit je comfortzone. Eng?! Ja, natuurlijk! En toch doen he?! Hier vindt je groei plaats, krijg je de inzichten die je verder helpen en word je je bewuster van dingen.

Meer bewustzijn

Hoe zit dan, als ik toch wat aan mezelf wil veranderen? Hoe zit dat met verdriet, pijn en boosheid? Al deze gedachtes en emoties zijn er om je bewust te maken van wat je duidelijk mag worden. Hoe meer bewustzijn, hoe meer je in verbinding bent met het universum. Hoe meer energie er is, hoe meer heelheid er is. Wanneer je over jezelf oordeelt en die Muppet het hoogste woord heeft, neem er eens afstand van. Wat is nu werkelijk de boodschap? Is de boodschap werkelijk dat je niet goed genoeg bent, of is het de onderliggende boodschap dat je beter voor jezelf mag gaan zorgen. Dat je liever voor jezelf mag zijn en dat je meer plezier in je leven mag gaan maken. Luister eens goed naar wat je jezelf allemaal ‘wijs maakt’. Is dit werkelijk waar? Neem van mij aan, vaak niet. Het is die Muppet die je op de plek houdt, je niet laat groeien en je laat zitten waar je nu zit. Als je je goede voornemens echt wilt laten slagen, neem dan in het vervolg haar niet zo serieus. Dat lukt je de ene dag beter dan de andere. En dat is ook oké. Je ego, je innerlijke Muppet, hoef je ook niet te veroordelen, ze is ook gewoon onderdeel van je geheel. Niets meer, niets minder.

Je innerlijke Muppet

Wat mijn inziens essentieel van belang is wanneer je je uit je comfortzone gaat bewegen is dat je je hart volgt. Je dromen najaagt en doet waar je blij van wordt. Nog belangrijker is dat je dat stemmetje, die Muppet in je hoofd, je ego, niet te serieus neemt. Neem haar waar (ik noem haar, omdat het merendeel van mijn lezers vrouw is, maar maak er gerust hem van he?!), probeer met een afstandje naar jezelf te kijken. Wat gebeurd hier nu eigenlijk? Wat zeg je tegen jezelf? Is dit waar wat ze zegt? Moet je er wat mee? Is het reëel? Wanneer je op een afstandje naar jezelf leert kijken, jezelf observeert, zie je dat die Muppet vaak voor veiligheid kiest. Je onzeker maakt, je moet namelijk eerst nog heel veel aan jezelf veranderen, wil je goed genoeg zijn.

Ik heb nieuws voor je: Je bent al goed genoeg!

En ja, wellicht wil je nog het een en ander aan jezelf veranderen. Dat mag, ik wens je alle succes en geluk toe om je dromen na te jagen en ze te bewerkstelligen.

Waar je bewust van mag zijn voordat je stappen gaat ondernemen, is dat je nu al goed bent, zoals je bent. Het universum bestaat uit energie, jij bestaat uit energie. Het universum is compleet,  is heel. Jij bent onderdeel van dit universum, jij bent dus ook al heel. Je hoeft niet geheeld te worden, dat ben je al. Je hoeft je niet te verbeteren, je bent al goed genoeg.

Liefs, Linda

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − twee =