Getackeld vanuit liefde

Twee weken geleden schreef ik in mijn blog: Hallo Ego! (Deze lees je hier) Een stuk over mijn verdedigingsmechanisme en negatieve overtuigingen en dat ik deze wil tackelen.

Wat zijn negatieve overtuigingen

Negatieve overtuigingen zijn ‘de stemmetjes’ in jezelf die altijd iets van een ander of van jezelf vindt. En dat laatste zat me dwars. Ik verdedig mezelf al, voordat er iets aan de hand is. Ik oordeel over mezelf: Ik kan dit niet. En zo leerde ik vorige week: ik downsize mezelf. Zoals één van mijn coaches het zo mooi verwoorde en wat denk ik voor veel vrouwen herkenbaar is. Als iemand tegen je zegt wat heb je een leuk jurkje aan, dat je dan zegt: oh was in de uitverkoop hoor of die heb ik al heel lang. Verdediging, voordat er iets aan de hand is. Jaja, ik voelde de herkenning wel hoor!

Wat geef je aandacht

De truc is om je dit te realiseren dat je dit doet. En zodra je je dit gerealiseerd hebt, mag je er wat mee. Een bekende overtuiging in de spirituele wereld waarin ik me begeef is, omarm dit gevoel en geef het liefde en aandacht. Heb je je wel eens gerealiseerd wat daar de gevolgen van zijn?

Ik geloof in de Wet van de Aantrekkingskracht, wat een wet is in het Universum / de spirituele wereld / Bron of hoe jij het ook wilt noemen. Alles wat je uitstraalt, uitzend aan gedachtes, dat dit weer bij je terug komt. En alles wat je aandacht geeft, dat dit groeit. Dus als je zegt ik omarm het oordelen over mezelf, want dit hoef ik niet te doen. Wat geef je dan aandacht? Juist het gevoel van oordelen. Wat krijg je dan retour uit het universum? Juist, je blijft over jezelf oordelen. Zend niet uit wat je niet wilt, maar zend uit, wat je wel wilt: ik ben oordeel loos.

Zachtheid

Daarnaast mag je hem nog voor jezelf verzachten. Want, zo heb ik bij mezelf gemerkt, ik vond het voor anderen logisch en zo voelde het ook, maar voor mezelf een lastige. Niet oordelen over mezelf. Je mag naar jezelf kijken vanuit liefde en eerlijkheid. Wat is het meest waar op dit moment, wie ben ik op dit moment. Accepteer jezelf en kijk met mildheid naar jezelf. Je mag jezelf wel omarmen, maar dan wel samen met de dingen die je niet leuk vindt van jezelf zonder er over te oordelen. Dus inclusief je verdediging, oordelen, verdriet en misschien wel boosheid. Ook dit mag er zijn. Als je je namelijk richt op wat er niet mag zijn, gaan we weer naar de Wet van de Aantrekkingskracht, geef je je minder leuke kant voeding om te groeien. Dat wil je niet.

Wat wil je wel?

Wat je wel wilt is jezelf accepteren. Dat mag dus ook met je minder leuke kant. Je mag je schaduwkant erkennen. Zodat je daarna er wat aan kan doen. Zonder inzicht is er geen verandering mogelijk. Op dit moment kon je niet anders zijn dan wie je nu bent. Bedenk je daarom goed:

Je bent op dit moment de meest mooie versie van jezelf.

Dat je wat wilt veranderen in je leven, dat kan. Kijk met mildheid en liefde naar jezelf. Toen ik me dit bovenste realiseerde: Ik ben de meest mooie verse op dit moment van mij. Dacht ik: Ja, dat klopt. Ik had niet anders gekund dat wat ik tot nu toe gedaan heb, ik ben nu de beste versie van mezelf. En die (nog) mooiere versie, die wil ik ook. Maar ik accepteer mezelf wie ik nu ben. Conclusie: negatieve overtuiging getackeld met liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 7 =