Fun en je innerlijke waakvlammetje

Plezier en welbevinden is cruciaal, wil je deze onrustige tijd, waar emoties en gedachten alle kanten op kunnen vliegen, goed doorkomen. Werk moet natuurlijk gedaan worden, om maar niet  te praten over huishouden en als je ouders bent, kinderen helpen met schoolwerk. Heb je nog tijd voor fun? Maak je nog plezier?

Waakvlammetje

Emoties en gedachten kunnen alle kanten op gaan. Waar je je de ene dag wellicht best goed voelt en een hoop werk gedaan krijgt, is de andere dag weer anders. Komt er niets uit je handen, ben je moe en staat de funfactor in jou op een waakvlammetje. Toch roep ik je op om dat waakvlammetje aan te wakkeren. Door meer fun, plezier en hard lachen toe te voegen in deze tijd van stress en onrust, zie je alles weer in een beter perspectief. Natuurlijk is het gek, nu nog thuis werken, als je kinderen hebt, gaan straks je langzaamaan weer meer naar school, nog steeds geen sport, wellicht je welkome uitlaatklep. Nu moet je het zelf doen. Je moet het eigenlijk altijd zelf doen, maar zijn er meer hulptroepen voor handen. De les op de sportschool waar je naartoe omdat die zo leuk is. Je yoga ter ontspanning. En gezellig een wijntje drinken met een vriendin, want jullie snappen elkaar. Nu ben je op jezelf teruggeworpen. Zo voelt het soms ook echt. Alleen sporten, alleen wandelen, de hele dag drukte om je heen van je gezin, of misschien woon je wel op jezelf en begin je tegen jezelf te praten 😊. Je bent teruggeworpen om het allemaal zelf te doen. Toch zijn er hulptroepen voor handen.

Foto van Paul Bulai

Online

Online is er veel te doen. En ik roep niet op om scrollend door het leven te gaan, eventjes is dat leuk, maar het kan behoorlijk wat tijd en aandacht opslurpen. Er worden zo veel dingen uitgerold nu online. Een vriendin van mij is bezig met online yoga les, een ander zet filmpjes op YouTube en ik ben nog meer online dan normaal. Nieuwe meditatie hier, filmpjes daar en een nieuwe training staan er klaar. Zoek dan ook die dingen op waar je geïnspireerd door raakt. Waar je plezier mee hebt. Zo hebben wij onlangs lekker heel veel met de kinderen naar Jochem Meijer gekeken. Plezier gegarandeerd. Podcast zijn er ook genoeg. Ga wat doen wat je waakvlammetje aanwakkert. Waardoor het vuur in jou weer ontvlamt. En ja het is nog steeds een onrustige tijd, alleen dan wel een tijd waarin jij de zaken beter overziet. Een tijd waarin je helder hebt, wat nu echt belangrijk is in je leven. Belangrijk is niet die stress, je hoofd vol en de onrust die je wellicht voelt, belangrijk is je welbevinden en die van je geliefden om je heen. Belangrijk is dat je je hoofd helder hebt. En belangrijk is dat je lief voor jezelf bent.

Maak plezier, wees lief voor jezelf vandaag, net als elke dag en laat je waakvlammetje weer aanwakkeren

Liefs, Linda

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − een =