Energieniveau

De winter komt eraan. Temperaturen zakken, af en toe moet ik in de ochtend de ruiten van de auto krabben. En heb ik het koud! Hoe zit het met jou energieniveau? In de winter kost het mij meer moeite om mijn energieniveau hoog te houden dan in de lente en zomer.

Zon

Wanneer de zon schijnt is het zo veel makkelijker om uit bed te komen. Om naar buiten te gaan. Je hoort het, ik ben geen fan van herfst en winter. Het liefst spoel ik de winter snel door, om snel weer in mei te stappen ofzo. Maar ja, helaas pindakaas, het is december. En ook al vind ik dit een hele gezellige maand. Doe mij toch maar het voorjaar. Zo en nu klaar met mijn geklaag, want daar hebben jullie niets aan natuurlijk! Want de vraag hier in is, wat te doen aan je energieniveau. Als je last hebt van een ‘winterdip’. Hoe ga je ervoor zorgen dat je niet meer moe bent? Of nog beter: Hoe zorg je dat je energiek blijft?!

Mijn energieniveau

Zorg goed voor jezelf. Dat is alles. Ja, lekker makkelijk antwoord he?! Vaak makkelijker gezegd dan gedaan, merk ik aan mijn cliënten. Want wat is goed voor jezelf zorgen? Jezelf op nummer 1 zetten en van jezelf houden. En daar, lieve mensen, iets niet egoïstisch aan. Want als je goed voor jezelf zorgt, zorg je beter voor je omgeving. Hoe dan? Heel simpel. Als jij uitgerust bent, ben je alert, flexibel en kun je inspelen op situaties in je omgeving. Wanneer je moe bent, ben je eerder geïrriteerd. Althans, ik zal even voor mezelf spreken. Ik wil je niets aanpraten natuurlijk. En daar wordt niemand blij van. Dus zorg ik, dat ik goed voor mezelf zorg.

Wat ik doe

Ik zorg goed voor mezelf door naar yin yoga en bodybalance te gaan op de sportschool. Of even knallen tijdens een spinning les. Heerlijk. Maar ook een rondje wandelen met onze hond in het bos, mediteren en een lekker muziekje aanzetten zijn favouriet. Ik zorg voor meerdere momenten per dag dat ik iets doe waar ik blij van wordt. Zo kan ik ontspannen en laad ik mezelf op. Ook geef ik mezelf regelmatig een Reiki behandeling. Met Reiki als energieboost laad ik mezelf op. Door dit regelmatig te doen, hou ik mijn energieniveau hoog en kan ik mooie behandelingen en cursussen neerzetten. Het aller- allermooiste aan mijn vak. Dat ik je verder mag helpen. Aandacht voor jou energieniveau. Je een moment laten ontspannen of je een boost aan energie geven, zodat je weer verder kan. De inzichten die je nodig hebt mag geven en je blij mijn praktijk verlaat. En daarom zorg ik goed voor mezelf. Dat ik kan doen, waar ik blij van wordt. Jullie verder helpen. Wat ga jij doen om je energieniveau op te krikken of hoog te houden?

 

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =