Energieniveau

Hoe is het met je energieniveau? Kan hij wel een boost gebruiken? Ben je helemaal leeg of heb je nog wat energie over aan het einde van je dag?

Aan de lader

Voor ik überhaupt van het bestaan van Reiki af wist en met Reiki begon, was ik vaak leeg aan het einde van de dag. Mijn batterijtje moest nodig aan de lader. En dus kroop ik meestal bij tijds onder de wol. Met regelmaat gebeurde het me dat ik echt helemaal leeg was en volledig opgeladen was ik dan ook eigenlijk nooit. Hoe dit kwam? Bij mij kwam dit door de hoge eisen die ik aan mezelf heb gesteld. Tel daar een laag zelfbeeld en een ‘pleaser’ bij op en voilà! Vaak moe, lege batterij en mezelf waardeloos voelen was het gevolg.

Nu

Hoe dit allemaal zo kwam? Weet je, daar wil ik niet meer mee bezig zijn. Eén van de belangrijke dingen wat Reiki me geleerd heeft, is in het moment te leven. Doen wat nu belangrijk is. In het NU zijn. Want wat is geweest, kan ik niet veranderen. En dus is het goed zoals het is. Niet dat het geen pijn kan doen en dat je alles zo maar opzij kan / moet zetten. Ik snap dat dat niet altijd kan. Toch zou je het eens ‘moeten’ proberen. Want wat heeft het eigenlijk voor zin om te blijven hangen in wat is geweest? Het is gebeurd, je kunt je verleden niet veranderen, met andere woorden: Het is wat het is.

Opladen

Toen ik me meer ging verdiepen in Reiki (na de Reiki 1 en 2 cursus heb ik veel gelezen en nog vele aanvullende trainingen gevolgd voordat ik mijn Reiki Master haalde) leerde ik niet alleen dat de Reiki Leefregels gewoon een paar regeltjes zijn, maar dat er een vele diepere betekenis achter zit. Een betekenis die bij kan dragen aan een blij en energiek leven bijvoorbeeld.

Door met regelmaat mezelf met Reiki te behandelen, laad ik mijn batterij op. Ik geef mezelf aandacht en daar word ik blij van. Jezelf met Reiki behandelen kan iedereen leren. Het is gemakkelijk en je kunt snel gebruik maken van de energie om je innerlijke batterij op te laden.

Kun je (nog) niet met de energie overweg? Geen nood. Je kunt je batterij al heel snel opladen door een ademhalingsoefening te doen. Deze oefening deelde ik laatst al in een ander blog. Door terug te gaan naar je ademhaling, je basis, voel je als snel de rust in jezelf terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 18 =