De wereld veranderd

Langzaamaan dringt het tot ons door. De situatie waarin we ons nu bevinden, het thuis werken, het niet bezoeken van opa’s en oma’s, het schoolwerk thuis doen en dat eigenlijk alles door elkaar loopt. Deze situatie gaat nog wel even duren. Zo langzamerhand dringt het door dat dit niet een kortdurend iets is. Zo langzaam begint het ook door te dringen dat de wereld er straks anders uit gaat zien dan hoe we er in gingen. Dat kan gewoon niet anders. Het is onvermijdelijk.

Natuur

De natuur dwingt ons om ons rustig te houden. En nu hoor ik alle vaders en moeders zeggen: ‘Hoe dan?!’ met thuisonderwijs en werk en huishouden. Ik weet het. Maar dan nog, je wordt gedwongen om binnen te blijven, sociale contacten op een laag pitje te zetten. Je mag bij jezelf te rade gaan: Wat loopt het nu scheef in mijn leven? Waar loop je juist nu tegen aan? Verandering kunnen  we niet vermijden. Alles veranderd continu. Door verandering tegen te willen houden, krijgen we innerlijke strijd. Waar lever jij nu strijd met jezelf? Wellicht vind je het overtrokken, de situatie waarin de wereld zich nu begeeft, om dit op jezelf te betrekken. Toch denk ik, dat er bij velen iets getriggerd wordt. Komen er zo langzamerhand muren op ons af. Rijzen vragen of opmerking in jezelf op als:

  • Waarom overkomt ons dit?
  • Wat moeten we hiermee?
  • Wat stom!
  • Hoe bak ik dit allemaal voor elkaar?!

Ergens levert het strijd in jezelf op. Daar mag je naar op zoek. Je hoeft alleen maar de vraag te beantwoorden: Waarover heb ik strijd? En dan mag je met liefde naar die strijd gaan kijken. Waar ben je te streng voor jezelf geweest? Welk gevoel mag je omarmen? Waar mag je liever voor jezelf zijn. Ik raad je van harte aan, met liefde naar je strijd te kijken. Met liefde je strijd te omarmen en te accepteren dat je geen grip hebt op de situatie. Te accepteren dat je hier geen controle over hebt en mee mag met de golven op de zee waarin we ons nu bevinden. Zo verander je de hoge golven in je zee van strijd, naar minder hoge golven. Dein je mee op de zee van verandering. Ga je mee met de stroming van deze tijd. Maak je het jezelf makkelijker, ook of misschien wel juist in deze tijd, deze verandering, aangenamer. Je kunt er gemakkelijker mee omgaan.

Foto van Brynden

Verzet

Hoe meer we ons tegen deze situatie verzetten, hoe meer strijd het oplevert. Strijd met je omgeving, strijd met de situatie waarin je zit. En misschien wel de grootste strijd met jezelf. De moeilijkste strijd. Daarom richten we ons liever op de buitenwereld. Dat is makkelijker namelijk. De schuld geven aan het virus wat een hoop onrust veroorzaakt. De invloed van de media welke je er elk moment aan herinnert wat er gaande is in de wereld. Social media wie je eraan herinnert wat een hectiek er is in ieders leven. En ja, ook leuke dingen, zoals berenjacht en de vrolijke regenbogen. Wat ik wil zeggen is, dat al de gekke situatie waarin we ons bevinden een spiegel is naar ons eigen leven.

Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag. Een consult kan ook heel goed in deze tijd. Namelijk via videobellen of Zoom. Ik hoor graag van je.

 

Groetjes, Linda

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + negen =