De Vriendin

Ik voel me afgewezen, hoor ik haar zeggen. Ze is veranderd. De vriendschap is veranderd. En nu spreken we elkaar alleen nog als we elkaar tegen komen. En dan voel ik me afgewezen en boos.

Afwijzing en boosheid

Onder boosheid zit altijd verdriet, in dit geval omdat de liefde van vriendschap veranderd is. Wat eerst een goede vriendin was, is veranderd in een goede bekende. Dit levert innerlijke strijd op, verdriet en boosheid richting die vriendin. De vraag is of het terecht is. Zij is veranderd en jij ook. Tijd staat nu eenmaal niet stil en alles en iedereen is aan verandering onderhevig. Een vriendschap waarvan je dacht dat die je hele leven zou duren, blijkt minder waar te zijn. Daarom ben je verdrietig. De vriendschap blijkt niet te voldoen aan je verwachting van oneindigheid. Mensen komen en gaan in ons leven. Zo is het leven. Je realiseren doe je dit allemaal, de emoties lopen hier alleen niet synchroon mee. Als dat wel zo was, was alles een stuk eenvoudiger toch?! Nu loop je je druk te maken en voel je je verdrietig.

Foto Debby Hudson

Interne strijd

De interne strijd die hier gaande is, is een strijd die al langer gevoerd wordt. En soms voelt die als een oorlog. Afwijzing is een tekort voelen aan liefde. Afwijzing is een tekort voelen aan erkenning. En als er iets is wat we allemaal graag willen, dan is het erkent worden. Die erkenning wordt in dit geval gezocht bij die vriendin. In werkelijkheid is er een tekort aan erkenning en liefde voor jezelf.

Bevestiging

Bevestiging hoeven we namelijk niet van buiten af te hebben, je mag die in jezelf zoeken. Wanneer zelfvertrouwen en acceptatie ver te zoeken zijn, is het makkelijker om met de vinger naar de ander te wijzen. In werkelijkheid mag je opzoek gaan naar jezelf. De liefde voor jezelf. En jezelf erkennen. Het plezier en geluk in je leven hangt namelijk niet af van een ander. Dit hangt altijd af van jezelf. Hoe je denkt, welke emoties je hebt en wat je doet. Het gekke is misschien wel, dat je je mag realiseren dat je niet je gedachten en je emoties bent, je bent namelijk iets wat nog veel dieper zit.

Je bent liefde met met de hoofdletter L

 

In dit geval mag je je gaan afvragen wat accepteer ik niet van mezelf en waar mag ik liever zijn voor mezelf. Wat heb ik nu nodig? Aangezien deze interne strijd al langer gevoerd wordt is een diepe heling nodig. Een heling die plaats vind op het niveau van het innerlijk kind. Een heling op zielsniveau. Hoe je dat doet? Neem contact met me op, dan kijken we samen wat bij jou past. Je kunt ook kijken tussen de workshops. Met regelmaat zijn er Innerlijk Kind Healing workshops. Wanneer je je bewust wordt dat emoties en gedachtes ter herleiden zijn van al langer terug, kan een Innerlijk Kind healing je helpen om hier niet in te blijven hangen en lichter je weg te vervolgen. (Voor de eerstkomende workshop kijk je hier.)

 

Liefs, Linda

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 17 =