Warme voeten met je spijkermat

De Spijkermat

De spijkermat van Flowee kun je in verschillende kleuren kopen. Je hebt ook nog en keuze uit een mat en een kussen. Wat gebruik je nou wanneer? In dit artikel leg ik je het een en ander uit over de spijkermat. Heb na het lezen van dit artikel nog vragen? Mail ze naar info@aureole.nl

Bedenkingen

Toegegeven, toen ik zelf voor het eerste een aantal jaar geleden in aanraking kwam met de spijkermat, had ik mijn bedenkingen. Eerst zien dan geloven, was mijn opvatting. En na een week gebruiken van mijn spijkermatje, was ik om. Mijn boven rug kon wel wat ontspanning gebruiken en dat gebeurde met de mat. Dit is een super fijn product!

Slapen

Nu een aantal jaar later gebruik ik hem nog steeds. Vaak voor het slapen gaan, meestal val ik er dan op in slaap. Na een uurtje word ik wakker, leg de mat weg, om daarna heerlijk verder te slapen. Ik gebruik de mat in combinatie met het nekkussen. Zo neem ik ook de drukpunten in mijn nek en de aanhechtingspunten naar mijn hoofd mee. Ik vind het ook heerlijk om de ochtend met de spijkermat te beginnen. Ik stap dan met een fris hoofd mijn bed uit, om de dag energiek te beginnen.

Warme voeten

Wat ik heel fijn vind, is dat ik binnen de kortste keren warme voeten heb, als ik op de mat lig. Je doorbloeding wordt goed op gang gebracht. Zelf gebruik ik de spijkermat als ik op bed lig. Om intensiteit te vergroten kun je de mat op de grond leggen. Doordat de ondergrond harder is, voel je de drukpunten meer.

Intens

Je kunt de spijkermat gewoon op de blote huid gebruiken. Vind je dit te intens, ga er dan met een t-shirt op liggen. Als je hier eenmaal aan gewend bent, kun je later je t-shirt achterwege laten.

Wat gebeurt er als je op de spijkermat mat ligt?

 • Je doorbloeding wordt bevordert. Wat heet goed is voor je spieren.
 • Je gaat de hormonen endorfine (gelukshormoon) aanmaken en daar wordt je blij van!
 • Je lichaam maakt ook het hormoon oxytocine (knuffelhormoon).
 • Hierdoor ontspan je al na een paar minuten.

Wat een spijkermat nog meer voor je kan betekenen lees je in onze blogs:

Tips voor een langere levensduur van je Flowee

 • handwas of binnenste buiten wassen op kort programma met maximaal 30 graden (verwijder de foamlaag)
 • niet in de droger
 • niet in de felle zon leggen
 • bewaar op een droge plaats
 • niet met schoenen op de mat staan
 • geen zware voorwerpen op gevouwen mat zetten
 • lucht de mat regelmatig

Extra tips voor het gebruik van de Flowee

 • Op vakantie met de Flowee? De mat neemt weinig bagageruimte in als je de vulling eruit haalt
 • Gebruik een wekker , de kans is aanwezig dat je in slaapt valt

Let op bij:

Vermijd contact met bijvoorbeeld grote moedervlekken en/of huidontstekingen, pas op bij het omdraaien vanwege de scherpe puntjes

Wat klanten vinden

Rosalie

Via via gehoord over de spijkermat en deze op de gok gekocht. Gelijk een bevestiging en al snel de mat ontvangen, met heel leuk er een kleinigheidje bij. Ben er nu super blij mee. Elke avond voor ik ga slapen ga ik tien minuten op het matje liggen. Even lekker helemaal ontspannen.  Wel denk ik dat hij met het kussen nog fijner is. Deze ga ik zeker nog aanschaffen!

Susan

Ik gebruik het spijkermat kussen iedere avond voor het slapen gaan samen met mijn spijkermatje! Heerlijk ontspannen en val dan ook vrij snel in slaap.

Dyantha

De spijkermat geeft mij echt een stuk ontspanning. Eerst was het even wennen maar toen ik daar eenmaal doorheen was viel ik gewoon op de mat in slaap! Je rug wordt op een gegeven moment helemaal warm. Ik gebruik hem altijd voordat ik ga slapen. Heerlijk!

Adrienne

De eerste 5 minuten vind ik niet fijn, daarna komt de ontspanning. Ik word heerlijk warm, zelfs mijn voeten! Door oa een nekbreuk en neuralgische amyotrofie heb ik een chronisch pijn syndroom ontwikkeld. Ik slaap beter en mijn nek voelt minder gespannen. De eerste dagen kreeg ik wel iedere keer hoofdpijn maar dat is nu weg. Ik heb een beetje vulling uit het kussen gehaald.
Ik ben zo blij met de mat en kussen!! Ik gebruik het iedere dag 20 minuten voor het slapen.
De service is ook geweldig. Een dag na bestelling al in huis met een lief kaartje erbij.

Wil je meer informatie? Kijk dan hier of neem contact met me op.