De lente van 2020

Wat hou ik toch van de lente. Ik denk dat dit wel mijn favoriete seizoen is. Bomen krijgen weer kleur, bloemen poppen op uit de grond en de bloesem komt je tegemoet. Ik hou ervan. Ik denk dan altijd weer aan de mooie prunus die bij mijn vader in de tuin stond. Hij kleurde zo mooi roze in het voorjaar. I love it!

Groei

De lente is door zijn ontspruiten van al het nieuws, de blaadjes aan de bomen, de tulpen die de grond uit komen, het seizoen van groei. Het seizoen dat je na de winter, een tijd van rust en inkeer, mag gaan stralen en groeien. Hoe doe je dat nu in deze tijd, waarin we gebonden zitten aan huis, en je druk bent met alles door elkaar? Soms lijkt deze periode wel meer een periode van inkeer en terugtrekken. Deze periode lijkt wel meer een periode van zelfreflectie, doordat we er niet zomaar op uit kunnen. Dit is een gegeven. Maar is eigenlijk niet elk moment waarin we tegenslag ervaren een moment van reflectie, waarbij we bij onszelf te rade mogen gaan, wat de volgende stap zal zijn? En als je dat weet, kun je daarna doorgroeien naar hoe jij je leven in wilt richten.

Foto van Guillaume Gaudina

De volgende stap

De volgende stap, de stap na deze periode, laat nog wel even op zich wachten. De volgende stap, waarin velen van ons naar verlangen, is de stap weer naar buiten te kunnen en alles te kunnen doen en laten wat we hiervoor ook deden. Maar is dat niet eigenlijk een stap terug? Alles weer doen wat we altijd al deden? Ik denk dat dit meer een vlucht is van wat we nu werkelijk in deze periode te doen hebben. In deze periode waarin we veel thuis zitten, loop je misschien wel meer dan ooit tegen jezelf aan. Vraag jezelf eens af waar je nu precies tegenaan loopt. Is het daadwerkelijk het alleen zijn, of stappen we daarmee te gemakkelijk over ons gevoel heen, over datgene wat onder het alleen zijn zit? Pas als je weet waar je echt tegen aan loopt, kun je werken aan jezelf. Je groei pakken waar je die echt nodig hebt. Dichter bij je hart komen en wat voor jou belangrijk is.

Geluk

Geluk zit hem in kleine dingen. Nog het meest in het blij zijn met jezelf. Je kunt je blijdschap en je geluk laten groeien door te doen waar je blij van wordt. Je kunt het ook laten groeien door te kijken waar je op dit moment tegen aan loopt. Waar mag je op dit moment met meer liefde in je leven naar kijken. Welk stukje in jou ervaart stress, angst of verdriet. Erken dit stukje met liefde. Erkenning van pijn, geeft al ruimte. Erkenning van verdriet geeft lucht. Het mag er namelijk gewoon zijn. Het leven is niet alleen maar holadijee en holadija. Dat ervaren we nu wel heel duidelijk. Erken dat, en kijk wat je dan kunt doen om het leuker van jezelf te maken. Genieten van de kleine dingen helpt daarbij.

 

Een zetje in de goede richting nodig om jou groei te pakken? Ik help je graag. Ook in deze tijd geef ik bijvoorbeeld ‘gewoon’ consulten, maar dan online. Heb je vragen, stel ze hieronder.

 

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + twintig =