Corona

In deze tijd dat alles anders is. In een tijd dat niets is wat het lijkt, neem ik je net als altijd, mee in mijn visie, mijn spirituele boodschap die ik mag verkondigen. De wereld is in een week tijd veranderd. In een week tijd van vrijheid naar sociale isolatie. In een week tijd van regelmaat van school en werk, naar alles wat door elkaar loopt. Ouders die thuis werken, kinderen die aan het schoolwerk gezet moeten worden en hulp nodig hebben. Alles loopt door elkaar, werk en privé, nieuwsberichten volgen elkaar in hoop tempo op. Elke dag weer een andere nieuwe maatregel of advies. Hoe hou je je hoofd dan helder?

Als je hoofd over loopt, slecht slaapt van al het nieuws, harde werk. Je hoofdpijn hebt van de onrust, je bezorgd bent over je geliefden.

CDC via Unsplash

Helder hoofd

We bevinden ons in een stressvolle tijd. Zoals ik net al zei, een tijd waarin alles in elkaar over loopt. Het beste wat je kunt doen, is zoveel mogelijk je ritme aanhouden en je safety-moment nemen. Sta in de ochtend op tijd op, doe je meditatie-, yoga- of affirmatie oefening. Door dit in de ochtend te doen, begin je je dag al in focus. Focus op wat belangrijk is. Namelijk je hoofd helder houden in deze stressvolle tijd. Niet alleen voor jezelf, ook voor je partner en je kinderen. Als jij je hoofd al niet helder hebt, hoe moet dat dan voor je kinderen zijn? Wij snappen al niet alles van het hele gebeuren, hoe is dat dan voor het kleine of al iets grotere grut? Zorg dus voor ritme in je dag en een goede focus in de ochtend. Je kunt dit al doen door een korte meditatie of affirmatie-oefening te doen. Voorbeelden genoeg, onder andere hier op Insight timer.

Lente

Oké, je bent je dag in ritme en focus begonnen, als je jezelf dan toch nog voorbij loopt, wat dan? Verwijt jezelf niets! Je hoeft jezelf nooit wat te verwijten, zolang je gewoon je best doet. Zorg dat je een safety-moment kan nemen. Spreek met je partner af, wanneer je even iets alleen kunt doen. Je een kwartiertje in de zon, voor je uit kan staren. De lente is tenslotte begonnen, dus waarom niet?! Een moment om een boek te lezen, of een wandeling maken. Je hoofd leeg maken en alle ‘worries’ opzij zetten, of op zijn minst kunt relativeren.

Je zorgen opzij zetten, is nu wellicht lastiger dan wat je ooit gewend was. Bedenk je dat je zorgen maken je niet helpt. Je zorgen maken helpt niet om je zorgen op te lossen, of wel? Pak dus je safety-moment, zet dat muziekje aan die je blij maakt. Maak een dansje met je partner of kinderen. Het zal je helpen om alles weer te kunnen overzien.

 

Liefs, Linda

Meric Dagli via Unsplash

In deze tijd is de praktijk voor consulten gesloten. Wel werk ik met de Reikibehandelingen op afstand door. Energie overbrugt namelijk tijd en ruimte, waardoor het mogelijk is de energie te voelen en ervaren, ook al zijn we fysiek niet in dezelfde ruimte aanwezig. Mocht je dit willen, neem dan contact met me op voor een consult.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 1 =