Accepteer jij jezelf?

Oordeelloos door het leven gaan

Lukt je dat? Ik streef ernaar. Ik accepteer wat is dat is. Maar ook ik heb nog wel eens ‘last’ van de overtuigingen dat ik niet oké ben. Herkenbaar?

Als je mijn blog vaker leest en me op social media volgt, weet je dat ik persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vind. We zijn hier op aarde om ons te ontwikkelen, om inzichten te krijgen, zodat we de ballast die we (misschien al wel lang) meedragen van ons af mogen laten glijden.

De ballast, de negatieve overtuigingen die je hebt (om een paar voorbeelden te noemen: ik ben te dik, ik ben onzeker, ik ben niet goed genoeg) mag je accepteren. Hoe doe je dat dan? Is waarschijnlijk de vraag die bij je opkomt.

Wat als je nu eens jezelf zou accepteren dat je wel goed genoeg bent

Dat je oké bent. Dat je niet langer over jezelf hoeft te oordelen. Door jezelf niet langer te veroordelen, haal je zoveel lading weg. Wat is dat is. En ja, je mag een slankere, gelukkigere, zelfverzekerde versie van jezelf willen. Natuurlijk mag dat. De vraag is of die komt als jij jezelf naar beneden blijft halen. Wanneer je jezelf alsmaar niet goed genoeg vindt, wanneer je jezelf aan het ‘downsizen’ bent, oordeel je zo hard over jezelf. Je richt je op de negatieve kant en niet op de positieve.

Waar je op richt wordt groter

Omarmen

De negatieve, harde, oordelende kant hoef je niet weg te duwen. Sterker nog je mag hem omarmen, zonder erin te blijven hangen met emoties. Omarm hem dan wel samen met je positieve kanten. Belicht beide zijden van jezelf. De positieve en negatieve kanten zijn er nu eenmaal. Als je dat kunt, liefdevol naar jezelf als geheel kijken. Liefdevol kijken naar de dingen die je leuk vindt van jezelf en liefdevol kijkt naar de dingen die je niet leuk vind van jezelf. Ben je een heel eind op weg naar zelfacceptatie.

Het begint bij jezelf

De wereld om je heen kun je niet veranderen, maar jezelf wel. Natuurlijk heb je invloed op de wereld om je heen. Maar als je zelf de energie blijft uitzenden (onbewust): “ik ben niet goed genoeg”. Kun je roepen wat je wilt, maar een ander zal (onbewust) voelen dat je het niet meent. Wanneer je werkelijk jezelf accepteert, wanneer je meer liefde voor jezelf hebt, zend je dit uit. Je gaat stralen. En dat is een invloed vanuit liefde voor jezelf op je omgeving. Je creëert daarmee een ‘ripple’ in je omgeving. Alsof je een steentje in het water gooit en de rimpeling in het water steeds groter wordt. Dat is wat er dan gebeurd. Dat is de energie waarin je je mag begeven. Dat is de energie die je in je omgeving gaat uitstralen. Dat is de energie die een positieve invloed heeft op je omgeving. Dat de energie waarin je je mag begeven. Waar verandering mogelijk is. Waar ontwikkeling mogelijk is. Waar je jezelf accepteert en werkt aan een leukere versie van jezelf. Waar je jezelf omarmt met de dingen die je wel en niet leuk vind aan jezelf.

Wil je weten hoe jij dit in jou leven verder invulling kunt geven? Binnenkort geef ik een aantal gratis adviesdagen. In een consult van 30 minuten kijken we samen naar wat jou verder kan helpen. Interesse? Neem contact met me op: 0618754584 of vul het aanvraagformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 15 =